“Makan ke tak, duduk bawah jambatan sekalipun ayah tak kisah, hanya kerana ayah terbaca luahan hati aku jadi puncanya”

Nama aku Ika. Aku nak share kisah hidup aku. Aku tak janji it gonna be interesting tapi aku perlu tempat untuk lepas kan apa yang ada di dada.

Aku anak ke-3 dan perempuan bongsu. Aku ada abang, kakak dan sorang adik lelaki.

Mak ayah aku bercerrai masa aku umur 5 tahun. Lepas bercerrai ayah aku masih attached dengan kami adik beradik walaupun dia dah kahwin lain dan ada anak lain.

Kami tinggal dengan mak. Ayah masih kerap datang jenguk kami, bagi duit belanja, kadang kadang bawak pergi bercuti.

Makan pakai masih ayah bagi macam biasa. Mak aku suri rumah masa bercerrai jadi tak ada sumber pendapatan.

"Makan ke tak, duduk bawah jambatan sekalipun ayah tak kisah, hanya kerana ayah terbaca luahan hati aku jadi puncanya"

Baca Artikel Penuh