Yusry dakwa tak pernah halang Lisa, “dia tahu tanggungjawab dia”

Yusry dakwa tak pernah halang Lisa, “dia tahu tanggungjawab dia”. Penerbit dan pengarah terkenal, Datuk Yusry Abdul Halim tidak pernah menghalang isterinya, Datin Lisa Surihani untuk terus aktif berlakon.

Jelas Yusry, Lisa tahu tanggungjawab sebagai isteri dan ibu, namun masih lagi terbuka sekiranya produksi mampu memenuhi beberapa syarat yang ditetapkan.

“Saya tak pernah kata tidak. Itu pilihan dia. Cuma, dia boleh jalani penggambaran selama 12 jam sehari. Itu ketetapan yang dia berikan.

“Jika ada penerbit setuju, saya fikir Lisa tidak ada masalah. Saya sendiri sekarang mengamalkan masa penggambaran tidak lebih 12 jam.

“Kalau shooting terlalu lama, mood dan emosi boleh lari. Saya mahu kekalkan momentum, emosi kru serta pelakon. Jadi, saya tetapkan had masa kerja selama 12 jam sahaja,” katanya.

Yusry dakwa tak pernah halang Lisa, "dia tahu tanggungjawab dia"

Pengarah Nenek Bongkok Tiga yang bakal ditayangkan tahun depan itu ditemui ketika pelancaran program baharu platform penstriman, Viu Upfront 2023, di sini.

Dalam pada itu, Yusry juga memaklumkan, dia bakal mengarahkan dua filem tahun hadapan, namun merahsiakan genre dan barisan pelakon yang terlibat.

“Kita lihat momentum penerimaan penonton terhadap filem tempatan sangat mengagumkan. Saya gembira melihat industri perfileman negara kembali bernafas, malah lebih kencang.

“Saya sedang meneliti dan berbincang. Tetapi, perancangan untuk menghasilkan dua filem itu sudah ada. Tak boleh bagitahu dulu genre apa.

“Ramai yang harapkan filem epik seperti Mat Kilau. Tetapi saya fikir, tidak bolehlah kita mahu guna formula sama. Apa yang penting jalan cerita dan skrip,” ujarnya.

BACA:

Latar belakang PM-10 yang ramai orang salah sangka

Gambar lama Anwar jadi kecoh, “tak sangka dulu Shuk jadi polis bawa PM-10”

Terkini: Bersama kerajaan PH atau tidak? Ini jawapan rasmi dari PAS