“Mak mertua banyak kali call suruh datang tolong masak walaupun hujung minggu aku kerja tapi bila dah tolong semua tetap pulaukan aku”

Saya seorang wanita, isteri berumur 28 tahun, suami saya pula 31 tahun. Kitorang diambang perceraian, puncanya banyak.

Suami saya liat bagi nafkah untuk saya dan anak. Untuk pengetahuan pembaca, dia kerja offshore. Lagi satu, family dia tak ngam dengan saya.

Nak jadikan cerita, adik ipar saya, perempuan umur 29 tahun, tak boleh move on saya kahwin dengan abang dia

"Mak mertua banyak kali call suruh datang tolong masak walaupun hujung minggu aku kerja tapi bila dah tolong semua tetap pulaukan aku"

. Dia dan suami saya sangat rapat sebelum ni. Malah adik bongsu dorang yang lelaki pun terasa yang abang dia ni tak rapat dengan dia, selalu dengan kakngah dia je.

Sebelum kahwin banyak kali dia tunjuk tak suka dan selalu tarik muka kalau depan saya. Pernah sekali tu, dia cakap saya tak salam dia, dia dah hulur tangan dekat saya. Saya mengaku salah saya tak salam dia tapi saya betul – betul tak perasan pasal tu dan tak nampak pun dia hulur tangan.

Baca Artikel Penuh