Watak ‘Razil’ dilakon oleh Zamarul Hisham dalam ‘Saat Hilang Cintamu’ diambil dari kisah benar, Ini kisahnya

Watak ‘Razil’ dilakon oleh Zamarul Hisham dalam ‘Saat Hilang Cintamu’ diambil dari kisah benar, Ini kisahnya.

Telemovie Saat Hilang Cintamu yang dilakonkan oleh Zamarul Hisham dan Rita Nadira telah tular di laman sosial, apabila ianya memberi kesan emosi yang hebat kepada netizen.

Secara ringkasnya, telemovie ini mengisahkan tentang Razil (Zamarul Hisham) yang berkahwin dengan Salihah (Rita Nadira) seorang gadis muda dan bijak dalam pendidikan.

Watak 'Razil' dilakon oleh Zamarul Hisham dalam 'Saat Hilang Cintamu' diambil dari kisah benar, Ini kisahnya

Sikap Salihah berubah secara mendadak apabila dia mula bekerja di pejabat dan tertangkap menjalinkan hubungan dengan lelaki lain.

Telemovie Saat Hilang Cintamu

Disebabkan terlalu sayangkan isteri, Razil rela melepaskan Salihah.

Namun Salihah telah ditipu kekasihnya apabila mendapati dirinya adalah isteri kedua kepada suami barunya. Tanpa diduga dia telah mengalami kemalangan jalan raya yang menyebabkannya lumpuh.

Razil terus setia menjaga Salihah dan bercadang untuk rujuk semula. Namun belum sempat dia melafaz akad, wanita yang dicintainya itu menutup mata bertemu illahi.

Adaptasi daripada kisah sebenar

Menurut perkongsian di Instagram, Zamarul Hisham mendedahkan watak Razil wujud dan kini berusia 70 tahun.

Walau bagaimanapun, pelakon drama “Aku Tanpa Cintamu” itu meluahkan rasa kecewa kerana tidak berkesempatan berjumpa Razli ketika penggambaran dijalankan.

BACA:

Pakai kereta buruk, baju pun lusuh tapi boleh kumpul RM1.2juta, rupanya ini kerja 3 beradik ini

“Pernah sekali hujan lebat, suami suruh aku naik motor mak dia naik kereta, masa tu aku dah pelik kenapa macam tu, rupanya..