Wanita ini nekad lari rumah lepas 3 hari kahwin, hanya kerana suami gaji RM1100

Dalam satu kejadian mengejutkan, seorang wanita tiba-tiba melarikan diri selepas mendapat tahu gaji suami yang baru dikahwininya tiga hari.

Kejadian itu berlaku di tiga tahun lalu China dan wanita tersebut enggan meneruskan perkahwinan tersebut

kerana tahu suaminya tidak akan mampu menampung keperluan mereka.

Wanita ini nekad lari rumah lepas 3 hari kahwin, hanya kerana suami gaji RM1100

Menurut laporan, perkahwinan pasangan itu adalah rancangan keluarga dan selepas didesak oleh ibu bapanya, wanita berkenaan berkahwin dengan lelaki tersebut.

Selepas berkahwin, wanita itu bertanya tentang gaji suaminya kerana mahumembuat perancangan kewangan rumah tangga dan apabila diberitahu, dia terkejut kerana ia terlalu sedikit.

Saya seorang pekerja bermusim di syarikat, gaji saya 1,800 yuan (sekitar RM1,170) sebulan.

Disebabkan itu, wanita berkenaan terus mengemas beg dan berkata dia akan pulang untuk melawat keluarga namun dia langsung tidak pernah kembali ke rumah suaminya sejak itu.

Meskipun sudah dipujuk oleh suaminya namun dia tetap memberi alasan mahu tinggal di kampung namun sehingga kini wanita itu masih enggan kembali kepada suaminya.

Sejak tiga tahun lalu, suaminya cuba menyelamatkan perkahwinan itu dan akan menghantar wang kepada wanita itu dengan harapan dia akan kembali kepadanya.

Walaupun gembira menerima wang kiriman suaminya, wanita tersebut bagaimanapun masih tidak berniat untuk pulang ke pangkuan suaminya.

Difahamkan, sebelum berkahwin wanita itu ada mengakui tidak mempunya perasaan terhadap lelaki berkenaan namun atas desakan keluarga dia terpaksa akur dengan perkahwinan yang dirancang.

BACA: “Kerana sikap suami lebih pentingkan ibunya, aku tanggung akibatnya, aku menantu dibenci mertua, dianggap orang luar”