Walaupun umur dah 51 tahun, wajah model Jepun ini macam umur 20 tahun, rupanya ini rahsianya

Penampilan dan kecantikan seorang model Jepun, Risa Hirako mengejutkan warga maya apabila rupa parasnya

langsung tidak menggambarkan usia sebenar model tersebut, yang sudah menjangkau 51 tahun.

Pendedahan umur yang dibuatnya sendiri itu nyata membuatkan para peminatnya terkesima seketika kerana

Walaupun umur dah 51 tahun, wajah model Jepun ini macam umur 20 tahun, rupanya ini rahsianya

Dengan kulit wajahnya yang kelihatan begitu licin tanpa kedutan, mereka beranggapan model tersebut mungkin berumur sekitar pertengahan 20-an.

Tidak ingin melepaskan peluang, mereka kemudiannya membanjiri ruangan komen Instagram Risa dan meminta model tersebut untuk berkongsi rahsia awet mudanya.

Namun Risa berkata, rutin penjagaan kulitnya tidak mengandungi apa-apa rahsia, sebaliknya dia bergantung gaya hidup sihat yang diamalkannya selama ini.

Dalam satu hantaran, Risa menyentuh mengenai manfaat yang diperolehi menerusi amalan pemakanan makanan organik, memastikan kulit terhidrasi dan keluar untuk menikmati alam semula jadi secara berkala.

“Cuba makan makanan organik dan gunakan produk organik sebanyak mungkin. Selain itu, pastikan kulit anda sentiasa lembap dan terhidrasi untuk 24 jam,” tulisnya melalui laman Instagram.

Katanya lagi, setiap kali keluar, dia akan memakai topi dan pakaian yang boleh melindungi dirinya daripada terdedah kepada sinaran UV.

Berdasarkan hantaran gambar-gambar juadah di laman Instagramnya, Risa didapati sering memakan makanan yang sihat dan seimbang seperti roti bakar dengan hirisan avokado, smoothie buah-buahan dan kerap meminum teh hijau.

Dalam pada itu, pengikutnya turut berpendapat bahawa pemilihan pakaian dan dandanan rambut serta gaya solekannya turut membantu model tersebut untuk kelihatan awet muda.

BACA: “Masuk Neraka Teruslah Peniaga Yang Jual Burger Macam Ni Dekat R&R”, Roti Dan Daging Je, Sayur Tak Ada