Tular video treler dipandu wanita langgar penunggang motosikal sedang isi angin

Tular video treler dipandu wanita langgar penunggang motosikal sedang isi angin.Pemandu treler yang dipercayai nyaris menggilis seorang pemuda yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya tampil membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Utara di sini, petang hari ini.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata, siasatan awal, treler berkenaan dipandu seorang wanita berusia 35 tahun.

“Pada 8.30 pagi tadi, berlaku satu kemalangan di perkarangan sebuah stesen minyak di Bandar Sultan Suleiman membabitkan sebuah treler dan penunggang motosikal.

“Kemalangan dipercayai berlaku ketika pemandu treler itu membuat pusingan U di dalam kawasan stesen minyak dan melanggar penunggang motosikal yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya.

“Akibat pelanggaran itu, penunggang motosikal lelaki yang berusia 29 tahun itu tertolak ke kiri dan hampir tergilis,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Vijaya Rao berkata, akibat kejadian itu, penunggang motosikal mengalami kecederaan ringan dan sedang mendapat rawatan di pusat perubatan swasta.

“Penunggang motosikal terbabit akan hadir membuat laporan selepas mendapat rawatan.

“Pemandu treler tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya.

Beliau berkata, kes terbabit masih dalam siasatan bagi mengenalpasti punca kejadian sebenar.

“Polis menasihatkan orang awam agar tidak membuat sebarang spekulasi yang boleh mengganggu siasatan.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

BACA: Isu viral guru diasingkan kerana tak vaksin, ini penjelasan Pengarah Pendidikan