Tular surat ‘Aku Janji’ calon BN supaya selamatkan Zahid dari kes rasuah

Tular surat ‘Aku Janji’ calon BN supaya selamatkan Zahid dari kes rasuah. PM UMNO

Sekarang berlegar isu Akujanji Calon BN. Dalam Akujanji tersebut mereka harus menerima DS Zahid Hamidi sebagai PM. Yang lebih menarik mereka kena setuju untuk gugurkan kes pendakwaan dan siasatan ke atas pemimpin UMNO.

Semua tahu, that’s exactly gonna happen Kalau UMNO berkuasa semula. Tapi untuk meletakkan dalam akujanji, saya rasa adalah satu perkara yang we cannot brain. Takkanlah sampai lagu tu. Little bird bgtau saya, that’s Zahid Hamidi for you.

Tular surat 'Aku Janji' calon BN supaya selamatkan Zahid dari kes rasuah

Kita pun tak tahu. Adakah itu black ops pihak lawan? Both sides usaha sahkan dan nafikan. Siap buat perbandingan tandatangan.

Pada saya simple, kalau ZH still insist nak jadi calon PM bagi UMNO, diakan Presiden. Biarkanlah… Kenapa UMNO jenuh nak cover pula? Ada je calon Pembangkang yang ada kes prima facie tapi nak bertanding macam Syed Saddiq. Tupun satu hal juga.

Biar la pengundi menilai sendiri. Adakah Kluster Mahkamah ni boleh dilantik semula dan boleh jadi Perdana Menteri. Kita tengok kematangan pengundi 19 November ini.

Makanya, lebih baik UMNO berterus terang saja, sebab semua tahu trick Ismail Sabri jadi poster PM itu hanya sementara. Lepas PAU nanti Presiden yang akan berkuasa. Bila kes ditiadakan dia yang naik takhta.

Habis tu nak malu apa? Upfront la. Dolak dalih macam ni menipu rakyat sahaja. Takut nanti lain yang diorder, lain yang sampai pula.

BACA:

Berdekah tengok gelagat kucing tidur lena walaupun badan kena simbah air

Leona dikecam pakai iras ‘porn star’ sempena Halloween

Pemuda terkejut jumpa satu keluarga dalam guni dihanyut sungai