Tular gambar pemimpin Umno dalam jet eksekutif PM

Tular gambar pemimpin Umno dalam jet eksekutif PM. Hari ini adalah hari pertama Ismail Sabri Yaakob memulakan tugasnya sebagai Perdana Menteri sejak mengangkat sumpah pada Sabtu lalu.

Selepas masuk ke pejabatnya pagi tadi, beliau kemudian melakukan lawatan pertama ke Kedah meninjau keadaan kawasan yang terjejas akibat banjir susulan fenomena kepala air dari Gunung Jerai yang berlaku Rabu lalu.

Beliau pergi ke Kedah dengan menaiki jet eksekutif kerajaan Malaysia atas kapasitinya sebagai Perdana Menteri.

Tular

Tular gambar pemimpin Umno dalam jet eksekutif PM.
BACA JUGA : Apa hala tuju sebenar kerajaan baharu?

Tetapi, beliau pergi dengan disertai beberapa pemimpin dan Ahli Parlimen UMNO yang turut sama menaiki jet eksekutif milik kerajaan itu.

Tidak pernah sebelum ini mana-mana Perdana Menteri membawa kawan-kawannya dengan jumlah yang ramai bersamanya sama ada untuk lawatan dalam negeri, mahu pun luar negara.

Persoalannya, sejak bila jet eksekutif kerajaan untuk Perdana Menteri sudah jadi seperti bas ekspress yang boleh dinaiki sesiapa saja?

Tular

BACA JUGA : Panas !!! Ku Li gesa undi percaya terhadap Ismail disegerakan

Apakah juga menukar jet eksekutif kerajaan menjadi bas ekspress merupakan kejayaan pertama Ismail Sabri di hari pertama beliau memulakan tugasnya sebagai Perdana Menteri?

Sumber : https://shahbudindotcom.net/2021/08/23/adakah-jet-eksekutif-perdana-menteri-sudah-jadi-bas-ekspress.html

CATEGORIES