Tolak tepi ‘kluster mahkamah’ yang ada agenda peribadi – Wan Saiful

Tolak tepi ‘kluster mahkamah’ yang ada agenda peribadi .Dalam kerajaan PN ada 14 parti. Daripada 14 parti itu, Ketua-Ketua Penerangan daripada 13 parti bermesyuarat setiap minggu.
Kami mendengar penerangan daripada Menteri-Menteri dan ahli-ahli akademik.

Antaranya, kami telah mendengar pembentangan daripada YB Khairy Jamaludin, YB Tan Sri Anuar Musa, dan YB Datuk Takiyuddin Hasan.

Selain dengar pembentangan dari menteri, kami juga beri cadangan kepada mereka. Semua parti hanya ada satu tumpuan, iaitu jaga rakyat dan bina ekonomi. Semangat kebersamaan memang wujud di antara kelompok majoriti dalam kerajaan Perikatan Nasional.

Tolak

Saya rasa semangat kebersamaan sebeginilah yang sebenarnya dikehendaki oleh rakyat. Semua pihak berhenti bertelagah, dan tumpu kepada usaha memerangi Covid-19.

Saya sudah banyak kali sebut bahawa jika orang politik terus bertelagah, rakyat akan muak dengan semua ahli politik secara keseluruhan walaupun sebenarnya yang bermasalah hanya satu kluster kecil sahaja.

Alangkah baiknya jika semua parti dan ahli politik dapat berkongsi semangat kebersamaan itu. Dalam menghadapi krisis Covid-19, kita ketepikan perbezaan dan dahulukan keperluan rakyat.

Masa untuk bersaing dalam arena politik akan tiba pada PRU15 nanti. Tapi, sekarang, kita semua tumpukan kepada usaha memerangi COVID-19 dahulu.

Langkah kerajaan memberi peruntukan kepada semua wakil rakyat tanpa mengira parti adalah permulaan yang baik. Kerana semua wakil rakyat perlu memainkan peranan membantu rakyat.

Kita tolak tepi lah kluster mahkamah yang ada agenda peribadi. Saya yakin rakyat nampak sifat hipokrit mereka yang terdesak mempergunakan jentera politik untuk selamatkan diri.

Tetapi bagi yang lain-lain, bukankah lebih baik jika kita semua menangguhkan persaingan politik, dan bersama-sama membela rakyat dan membina ekonomi? Supaya kita semua

Sumber:

jika Terlepas: Wanita dakwa payudara membesar lepas suntik vaksin Pfizer