Tiga beranak maut tertimbus stok baju di gudang pakaian

Tiga beranak ditemui maut akibat tertimbus stok baju di sebuah gudang pakaian di Kawasan Ratu Zaleha, Gang KH Dewantara 2 RT 19, Kelurahan Karang Mekar, Kalimantan Selatan, lapor laman berita DetikNews, kelmarin.

Kejadian malang itu mengorbankan sepasang suami isteri Ahmad Saubari,42, Siti Khadijah ,33, yang merupakan penjaga gudang bersama anak mereka yang berusia enam tahun.

Menurut Ketua Polis Banjarmasin, Komisioner Besar Rachmad Hendrawan, mangsa dikhuatiri sudah dua hari meninggal dunia sebelum ditemui oleh anak pemilik gudang bernama Suri.

Tiga beranak maut tertimbus stok baju di gudang pakaian

Polis mengeluarkan mayat mangsa yang maut tertimbus dalam timbunan stok baju di gudang pakaian di Kalimantan Selatan. 

“Menerusi soal siat bersama jiran tetangga, tiga beranak itu sudah dua hari tidak pulang ke rumah lalu mereka menyatakan hal tersebut kepada pemilik gudang.

“Pemiliknya menghantar Suri untuk memeriksa keadaan di gudang sebelum mendapati timbunan baju yang terbalik dan tiada kelibat mangsa selepas beberapa kali dipanggil,” jelas Rachmad.

Ketiga-tiga mangsa ditemui selepas Suri memanggil ahli keluarga lain untuk mengalihkan timbunan kain dan mayat terperangkap di bawahnya sudah membusuk.

Jenazah tiga beranak itu kemudiannya dibawa ke Hospital Uli Banjarmasin untuk proses bedah siasat punca kematian.

Berita Penuh : https://www.kosmo.com.my/2021/09/12/penjaga-gudang-pakaian-maut-tertimbus-stok-baju/

BACA JUGA : Ijazah tak diktiraf, bekas pelajar Limkokwing tuntut RM5 juta

Artikel ini disiarkan pada 12/09/2021

COMMENTS

Wordpress (0)