Teruk KJ kena hentam di Twitter gara-gara penajaan piala dunia

Ramai di kalangan warganet menghentam KJ di gara – gara penajaan piala dunia. Menurut ciapan Khairy Jamaluddin,

“Sebagai peminat sukan bola sepak dan bekas Menteri Sukan saya kagum dengan tindakan kerajaan PH kerana dapat menyiarkan Piala Dunia 2018 di RTM. @guanenglim juga pernah memaklumkan kerajaan tak perlu bayar apa2. Jadi apa yang dibayar sampai hampir RM30 juta?”

Memetik kecaman-kecaman warganet kepada Khairy Jamaluddin antaranya ialah :

“Ponteng Parlimen ke masing2 ni?
Maxis & AirAsia SPONSOR 30 JUTA lah.
Sebelum tanya soalan2 bodoh macam ni tak buat homework dulu ke?
Even makde 3 million in ads during FIFA.

Kamon lah, KJ! 🤦🏻🤦🏻🤦🏻”

“Jadinya. Kalau rtm tak runding terus hak penyiaran tu. Buat open tender. Kena tunggu 1/2 bulan baru tender selesai. World cup pun da habis waktu tu”

“Kalau YB hadir parlimen, masuk kerja mesti tak tanya soalan macam ni. YB MC atau tuang sesi parlimen banyak sangat kot.”