Tahukah anda? Polis pernah saman artis sebab berpeluk masa AJL tapi kenapa? Ini sebabnya

Tahukah anda? Polis pernah saman artis sebab berpeluk masa AJL tapi kenapa? Ini sebabnya. Polis saman individu berpeluk ketika ‘live’ AJL36.

Pada hari Ahad lalu, Anugerah Juara Lagu 36 (AJL 36) telah berlangsung di Pusat Dagangan Dunia (WTC) dan menobatkan lagu Pelukan Angkasa sebagai juara.

Terbaharu, seramai tujuh individu termasuk penganjur majlis AJL 36 telah dikompaun RM7,000 oleh pihak polis kerana didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa 4.

Tahukah anda? Polis pernah saman artis sebab berpeluk masa AJL tapi kenapa? Ini sebabnya

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Superintendan Naazron Abdul Yusof, berkata tujuh individu itu dikompaun RM1,000 seorang mengikut Peraturan 17 (1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) PPN 2021.

Polis saman individu berpeluk ketika ‘live’ AJL36

Polis saman individu berpeluk ketika 'live' AJL36

Tambahnya, pihak polis mengesan sekumpulan individu sedang berpelukan ketika majlis tersebut apabila gambar mereka dimuat naik sebuah portal berita.

Kesalahan itu dikesan kerana tidak mematuhi penjarakan fizikal dan semua individu berkaitan dipanggil bagi membantu siasatan kesalahan sebelum tawaran kompaun dikeluarkan.

Malah, Naazron turut menasihati orang ramai supaya terus mematuhi SOP yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) dalam memutuskan rantaian wabak Covid19.

BACA:

“Suami outstation, aku dan anak dapat jemputan kahwin kawan kelas, rupanya pengantin lelaki suami aku!”

Pernah tertanya kan? Apa jadi kalau kena tangkap tak puasa dengan JAIS? Ini hukummanya