Tahniah Anthony Loke, usaha beliau banteras pemandu mabuk akhirnya ditiru PN

Pada bulan Januari 2020 lagi kerajaan PH telah membawa isu pindaan akta pengangkutan jalan utk hukuman lebih tegas kpd pemandu mabuk. Kabinet telah luluskan, cuma tunggu dibawa ke parlimen pada Mei 2020.

Malangnya, kjaan PH telah dirompak melalui pengkhianatan oleh kjaan PN yg tiada mandat rakyat. Sepatutnya, undang2 yg telah diluluskan oleh kjaan PH itu diteruskan utk dibawa ke parlimen pada persidangan baru2 ini. Dukacita, persidangan baru2 ini dilakukan selama lebih kurang dua jam utk perasmian Agong saja. Mungkin takut undi tak percaya terhadap Muhyidin berlaku. Kesannya, undang2 yg penting itu gagal dibahaskan dan diluluskan di parlimen baru2 ini.

Oleh kerana mahu tunjuk kononnya kjaan pintu belakang ini serius dgn isu pemandu mabuk, maka muhyidin pun kata kjaan mahu pinda undang2. Biarlah rakyat yg tidak tahu apa2 akan kata bwh kjaan pintu belakang ini lah undang2 dipinda. Mereka yg cerdik tetap tahu bahawa pindaan undang2 ini telah bermula di era kjaan PH. Fakta ada untuk membuktikan.

Tahniah, bekas menteri pengangkutan dari Dap, YB Anthony Loke yg dulunya peka dgn masalah ini. Sekarang, kerja buat beliau ditiru oleh menteri kjaan pintu belakang tapi malu mahu mengaku.

WFAUZDIN NS

Sumber: