Suruhanjaya Sekuriti gantung lesen DDNK, apa akan jadi pada pelabur bawahnya?

Suruhanjaya Sekuriti gantung lesen DDNK, apa akan jadi pada pelabur bawahnya? Kecoh pada bulan lalu apabila pakar saham popular negara, Datuk Dr Nazri Khan menjadi buah mulut netizen selepas dilaporkan telah berkahwin buat kali yang kedua dengan seorang gadis umur 20-an. Memaklumkan kepada umum sanggup membelanjakan lebih RM500,000 untuk majlis perkahwinan dengan tema Beauty and the Beast antara yang membuatkan nama pasangan ini menjadi sebutan.

Di sangka isu yang kecoh sudah mula reda, DDNK baru-baru ini telah dilanda dengan sebuah lagi kontroversi apabila dilaporkan pihak Suruhanjaya Sekuriti telah menggantung lesen DDNK selama 6 bulan bermula 6 Oktober 2022.

Isu yang berlaku jelas menimbulkan pelbagai respon di kalangan netizen mengetahui beliau sebagai pakar saham popular negara serta sering mempromosikan mudahnya buat duit dengan saham menerusi saluran radio.

Selain itu, DDNK juga popular dengan menguruskan pelaburan InterPac Dana Safi yang dikatakan saiz dananya kira kira RM20.14 juta daripada para pelabur yang berminat untuk menggandakan wang.

Difahamkan, meskipun lesen DDNK telah digantung Suruhanjaya Sekuriti selama 6 bulan, dana Inter-Pacific ini masih lagi diurus oleh dua individu yang disahkan sebagai pengurus dana berlesen.

Suruhanjaya Sekuriti gantung lesen DDNK, apa akan jadi pada pelabur bawahnya?

Dalam erti kata lain, pergantungan lesen DDNK tidak memberi kesan kepada pengurusan dana di mana para pelabur masih berpeluang mengeluarkan wang seperti biasa.

Setakat ini, isu lesen DDNK digantung ini masih belum menerima sebarang respon oleh DDNK sendiri menerusi laman Facebook atau Instagram.


BACA:

Neelofa akhirnya tayang wajah Bilal, rakyat Malaysia dah boleh tidur lena

Orang ramai kata muka Bilal dan Afwa sebijik sama

Ayah gigih pecut kejar bas sampai highway Karak dari TBS, nak hantar anak masuk belajar, ‘lewat seminit je pun’