Sudah tidak apa boleh diharap dengan kerajaan Muhyiddin

TAKDA APA YANG BOLEH DIHARAP DENGAN KERAJAAN KHIANAT.. INI BUKAN SIDANG PARLIMEN, TAPI PERUTUSAN PARLIMEN..

Sejak awal aku memang dah tak berminat dengan Sidang Khas ini.. memang dah dijangka pun..Apa yang berlangsung di Parlimen hari ini, Bukan lah Sidang Parlimen.. Tetapi hanya Perutusan PM di Parlimen.. Tidak apa yang boleh diharapkan dari seorang PM yg datang dengan cara Khianat dan seorang Pengecut hatta berhadapan dengan soalan di Parlimen..

Aku sempat ikuti beberapa ucapan tadi, Bagi aku Ucapan Ds Anwar Ibrahim kali ini di Parlimen cukup baik.. Begitu juga beberapa MP termask Ngeh Koh Ham, dan Shafie Afdhal dalam membuktikan tindakan Kerajaan jelas telah mencemarkan institusi parlimen dan Perlembagaan.. Sebaik mana ucapan ketua Pembangkang, Ia hanya menghiasi babak drama sebuah Kerajaan Gagal..

Memang sangaja mereka katakan Ordinan Dharurat sudah dimansuhkan bagi mengelakkan permintaaan Majlis Raja Raja supaya Ordeinan Dharurat dibawa Ke parlimen dan Di sahkan.. Ketakutan mereka jelas, Soal Perbahasan dan Undian di Parlimen.. Jelas PM Tebuk atap itu seorang pengecut, Dia hanya datang Buat Perutusan..

Biarpun ada ucapan MP, termasuk Ds Anwar Ibrahim berkenaan Penderhakaan terhadap YDP Agong , Tapi sejak dulu.. aku konsisten Bab tu aku malas nak sentuh sebab aku tak pernah mempercayai kelompok kayangan, terutama kayangan UMNO.. Mungkin ramai terpedaya dgn lakonan mereka.. tapi tidak aku..

Paling menyampah melihat wajah MP UMNO yang berkokok di media dan facebook, Sorang beralasan terpaksa kuarantin, Yang sorang diam membisu duduk di Parlimen.. MP UMNO Yang lain, Boleh pulak jadi tukang sorak Kerajaan PN…Begitulah pelahapnya UMNO kepada duit, jawatan dan Kuasa…

Apapun aku tetap yakin..Selama mana mereka mahu berlari dan mempertahankan kuasa.. Kerajaan Gagal ini akan dapat pembalasan dari Allah.. Cukuplah belajar dari pengakhiran Politik Tun Razak..Aku cukup yakin akan Doa Almarhum TG Nik Aziz kepada kelompok Pengkhianat.. Sebagaimana Lagu hamzah Nameera..

يا مظلوم ارتاح… عمر الحق ما راح..
“wahai Yang Di Zalimi, Bertabah lah.. Keadilan(yang Haq) akan tiba……

ليك يا ظالم يوم… تشرب أسى وجراح..
Wahai si Peng Zalim akan tiba hari nya..kau merasai perit dan derita”

Sumber :

BACA JUGA : Gempar !!! Blogger dedah rumah Muhyiddin ‘meriah’ malam tadi