“Suami suka reply kat story perempuan lain, minah tu ada buat story sedih, dia akan bagi ‘motivasi’, poyo nak jadi hero, isteri merajuk takde plak nak pujuk”

Salam sejahtera semua. Tak tahu nak mula macam mana, tapi nak luah jugak sebab s4kit sangat

Bila tak ada sesiapa yang menjadi telinga kita bila kita memerIukan. Aku berusia hujung 20-an perempuan. Dah berkahwin 2 tahun.

Tapi 2 tahun ni bukan momen yang indah buat aku. Orang kata setahun dua kahwin semuanya pasti akan manis belaka indah bahagia semua.

"Suami suka reply kat story perempuan lain, minah tu ada buat story sedih, dia akan bagi 'motivasi', poyo nak jadi hero, isteri merajuk takde plak nak pujuk"

Tapi aku beberapa bulan kahwin pun dah menangis. Menangis yang bukan biasa, lain perasaannya. Semua atas sebab per4ngai suami dan family mertua.

Kisah 1 : Dia jenis friendly dengan semua orang tak kisah jantina. Senang kata act of service. Suka mengfunctionkan diri walau di mana berada. Baik dengan family sendiri, family aku, tempat kerja, jiran, orang awam.

Baca Artikel Penuh