“Suami ceraikan aku talak tiga, katanya alat sulit aku berbunyi bising ketika kami melakukan hubungan intim bersama..”

“Suami ceraikan aku talak tiga, katanya alat sulit aku berbunyi bising ketika kami melakukan hubungan intim bersama..”

Kasihan bila mendengar kisah rumah tangga mereka yang terhenti di tengah jalan dek kerana alasan yang tidak masuk akal.

Biasanya apabila berlakunya perceraian sebegini pihak isteri banyak menjadi mangsanya.

"Suami ceraikan aku talak tiga, katanya alat sulit aku berbunyi bising ketika kami melakukan hubungan intim bersama.."

Ini kerana alasan yang diberikan oleh suami yang sanggup menceraikan isteri adalah kerana alasan yang ringan dan boleh di atasi dengan baik.

Portal dan media dari Kosmo juga menjelaskan bahawa di Malaysia terdapat banyak kes cerai yang beralasan sangat tidak masuk akal.

Ini termasuklah kisah seorang wanita yang berkongsi bahawa dia di ceraikan oleh suami dengan talak tiga dan suaminya itu juga merancang untuk menikahi dengan perempuan lain.

Kata wanita itu, dia di beri alasan oleh suami bahawa anunya kerap menghasilkan “bunyi” ketika mereka melakukan hubungan intim bersama.

Alasan yang diberikan mungkin agak tidak munasabah dan agak keterlaluan namun kerana faktor itulah dia di ceraikan oleh suaminya. Menurut wanita malang itu memang sejak melahirkan anak dia telah melalui masalah dalaman.

Netizen yang prihatin dan simapti dengan nasib wanita berkenaan mempersoalkan kenapakah sang suami tidak membawa isteri pergi berubat jika isteri memang punya masalah dalaman tetapi terus menceraikannya dan mudah untuk menggantikan tempat isteri itu dengan wanita yang lain.

BACA: Kecoh ada lubang besar dekat dengan Plaza Tol Bentong, sekali Menteri Kerja Raya buka mulut