“Suami cakap pergi main futsal, rupanya dia sebenarnya keluar dating dengan jiran tudung labuh tu, tak sangka tudung labuh pun kaki sondol”

Assalam semua pembaca. Maaf, confession aku agak panjang sebab rasa nak luahkan segalanya di sini sebelum nak buka lembaran baru dalam hidup kami.

Kami psangan yang bahagia. Luaran, dalaman. Maksudnya, bukan pura-pura bahagia ye.

Salah faham sikit tu ada, tapi tak sampai tahap kr0nik hinggalah satu hari muncul HH dalam hidup kami.

"Suami cakap pergi main futsal, rupanya dia sebenarnya keluar dating dengan jiran tudung labuh tu, tak sangka tudung labuh pun kaki sondol"

Semua jadi secara tak tersangka sebab aku tak pernah fikir yang jiran kami akan jadi orang ketiga dalam rumahtangga kami. Ye, jiran okay, jiran. Dan terjadi di saat hubungan kami suami isteri memang okay sangat-sangat, tak ada masalah apa pun.

Kantoi pun bila aku check bil telefon suami, (walhal selama ni aku tak pernah check pun, betapa ALLAH nak tunjuk) dan aku jumpa nombor HH. Rupanya, setiap petang suami aku akan call HH lepas dia main futsal.

Baca Artikel Penuh