Siti Nurhaliza kini penyampai berita ramalan cuaca RTM

Siti Nurhaliza kini penyampai berita ramalan cuaca RTM. PENONTON Berita Wilayah yang disiarkan menerusi saluran RTM TV1 dikejutkan dengan kemunculan penyanyi nom.bor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza sebagai penyampai ram.alan cuaca pada Rabu.

Siti atau Siti Nurhaliza Taruddin, 43, yang m3ng3nakan busana b3rwarna hitam d3ngan tudung b3rwarna k3labu k3lihatan b3rsahaja dan tidak gugup k3tika m3nyampaikan ramalan dan k3adaan cuaca pada 21 Dis3mb3r 2022.

K3munculan p3nyanyi itu adalah kolaborasi b3rsama Jabatan M3t3r3ologi Malaysia (M3T Malaysia) yang b3rtujuan m3mb3ri k3s3daran k3pada masyarakat t3ntang k3adaan cuaca dan k3p3ntingan m3njaga diri k3tika b3rlaku b3ncana alam.

ct1 - 1

“Alhamdulillah, terima kasih MET Malaysia menjemput saya berkolaborasi dengan menyam.paikan ramalan dan keadaan cuaca pada 21 Disember 2022.

Siti Nurhaliza kini penyampai berita ramalan cuaca RTM

Siti muncul sebagai penyampai cuaca di RTM.

“Kolaborasi ini diharap dapat menggalakkan orang ramai dapat mengikut keadaan cuaca terkini dan bertindak mengikut nasihat berkaitan risiko bencana seperti banjir, angin kencang dan laut bergelora,” katanya.

Siti berkongsi perkara itu menerusi sebuah han.taran yang dimuat naik di Instagram miliknya.

Dalam pada itu, Siti turut memberi pesanan kepada mereka yang tinggal di kawasan berisiko untuk sentiasa berjaga-jaga dan lekas berpindah sekiranya lokasi mereka dinaiki air.

Kata Siti, tiada yang lebih berharga daripada nyawa dan dia turut menasihati orang ramai untuk tidak ber.suka ria sewaktu berlakunya air.

ct23 - 1

“Bagi mereka yang berada di kawasan berke.dudukan rendah dan berisiko, nasihat saya simpanlah barang berharga dan dokumen penting dalam beg yang mudah dibawa.

“Segera berpindah ke pusat pemi.ndahan sementara mengikut arahan pihak berkuasa,” ujarnya.

Kemunculan Siti menarik perhatian ramai.

Menjengah ruang komen, rata-rata peminat memang terkejut melihat kemunculan Siti dan lebih bersemangat untuk melihat laporan cuaca.

“T3rk3jut t3ngok Tokti tadi. Baru sahaja t3ngok laporan M3T Malaysia di TV1. Baca laporan b3rita pun m3rdunya suara.

“Kali ini paling s3mangat nak layan laporan cuaca. First tim3 rasa tak sabar nak t3ngok b3rita,” tulis n3tiz3n.

Siti sekali lagi muncul mela.porkan laporan cuaca menerusi Berita Perdana di TV1 pada pukul 8 malam.

Video,

BACA:

Majlis Pemulihan Negara diterajui Muhyiddin dibatalkan – Anwar

Netizen serang Janna Nick, “patutla..makin gemuk”

Messi tergilicir atas bumbung bas ketika rai kemenangan, sikit lagi nak cacat