Shuk Sahar terpaksa lepaskan Banglo RM1.2 Juta untuk teruskan hidup

Shuk Sahar terpaksa lepaskan Banglo RM1.2 Juta untuk teruskan hidup. “Insya-Allah ada yang lebih baik. Bye Ferrea (Ferrea Denai Alam).”Itu status hantaran dimuat naik pelawak Shuk Sahar mengenai rumah banglo miliknya di Denai Alam, Shah Alam yang sudah terjual dengan harga RM1.2 juta.

Shuk, 37, atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar ketika dihubungi berkata, dia sedih kerana terpaksa menjual rumah itu.

“Rumah orang dah beli sebelum sambutan hari raya hari tu lagi. Cuma proses agak lama. Ini pun saya masih kemas barang untuk dibawa keluar.

“Diakui memang sedih, tapi tidak apa lah ada rezeki lain nanti. Banyak kenangan dalam rumah ini. Semuanya tinggal kenangan. Doakan saya ya,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Shuk, dia bakal berpindah ke Pulau Pinang dan menetap buat sementara waktu di sana.

Shuk Sahar terpaksa lepaskan Banglo RM1.2 Juta untuk teruskan hidup

“Saya akan terus pindah dan buat sementara waktu duduk di Pulau Pinang. Dalam masa sama, saya memang sedang ‘set up’ perniagaan kafe iaitu Smooth Café di Sungai Dua, di sana,” katanya.

Sementara itu, usaha Harian Metro untuk mendapatkan penjelasan mengenai status perkahwinan dengan Rossalennah Natassyiah Asshafera atau Rossa Sera tidak berjaya kerana Shuk memberitahu dia dalam keadaan sibuk mengemas barang.

Terdahulu, akhbar ini melaporkan Shuk mahu menjual rumahnya harga RM1.2 juta kerana memerlukan wang.

Menurut Shuk dia perlu menjual rumah itu bagi meneruskan kehidupan dan memulakan sesuatu yang baharu.Shuk mendirikan rumah tangga dengan Rossa Sera pada 2015 dan dikurniakan dua anak iaitu Nur Qurratu Ain, 5, dan Nur Assyifatu Aimi, 2.

BACA:

Aksi Ariel selamba pegang peha Bunga Cinta Lestari buat peminat resah

Menantu PM dilantik naib pengerusi pengeluar baju dalam

Peminat restu hubungan Shuib dan Zara Zya