Selepas ‘Pulau’, PU Syed gesa konsert Blackpink dibatalkan

Selepas ‘Pulau’, PU Syed gesa konsert Blackpink dibatalkan. Selepas membuat pendirian jelas mengenai filem seram yang akan datang, Pulau , pendakwah tempatan PU Syed kini bersuara menentang konsert Blackpink, yang kini dijadualkan pada Mac tahun ini.

Dalam catatan Instagramnya malam tadi (24 Januari), PU Syed menyatakan hasratnya untuk melihat konsert itu dibatalkan, dan menafikan kumpulan K-pop itu memasuki Malaysia.

“Mari kita larang konsert yang tidak masuk akal ini!”

Dia juga berkata bahawa maksiat telah tersebar secara meluas dan kita tidak memerlukan konsert lain untuk memburukkan keadaan.

“Pakaian, gaya hidup, dan hiburan hari ini semakin tidak terkawal,” tambahnya.

Selepas 'Pulau', PU Syed gesa konsert Blackpink dibatalkan

Dalam pada itu, PU Syed menekankan bahawa terdapat percubaan untuk membawa kumpulan K-Pop lain, BTS untuk persembahan pada tahun 2019, yang tidak berlaku. Dia menyatakan bahawa dia telah melancarkan protes terhadap konsert di Malaysia sejak Oktober tahun lalu.

“Tidak kira kerajaan mana yang memimpin negara, tidak kira organisasi mana yang melakukan ini, larangan bermakna larangan!” PU Syed menegaskan pendiriannya.

Dia juga menentang idea Blackpink datang ke negara ini untuk persembahan pada Mac kerana ramai yang akan membuat persiapan untuk Ramadhan, yang dijangka bermula pada akhir Mac.

Jelajah Dunia Blackpink Born Pink dijadualkan pada 4 Mac di Stadium Nasional Bukit Jalil.

BACA:

Kerana Janna Nick isteri-isteri bekas jurulatih bergaduh, ini ayat yang menjadi punca perkelahian..

Lama diamkan diri sejak kes anaknya, Kazar akhirnya berani munculkan diri