‘Sebijik ikut content Ryan, dengan lagu samanya’, pemuda dikecam tiru idea

‘Sebijik ikut content Ryan, dengan lagu samanya’, pemuda dikecam tiru idea. Nama Ryan Bakery kini semakin menjadi sebutan ramai dengan penghasilan konten-konten kreatif yang dimuatnaik di akaun Tik Tok miliknya itu. Pemuda itu juga telah berjaya meraih lebih dua juta pengikut di akaunnya itu dan mempunyai peminatnya yang tersendiri.

Malah setiap video yang dimuatnaiknya juga pasti akan menerima tontonan tinggi sekurang-kurangnya melebihi satu juta tontonan. Kalau sebut nama Ryan Bakery juga, memang ramai yang akan teringat trademark beliau yang sering membawakan watak kanak-kanak dengan muka yang bercapuk bedak.

Namun baru-baru ini, netizen meluahkan rasa kurang senang apabila terdapat seorang individu yang dikatakan cuba meniru content seperti Ryan Bakery. Difahamkan, individu itu juga tampil dengan konsep idea yang sama seperti yang dilakukan oleh Tik Toker terkenal itu.

Berdasarkan tinjauan di akaun tersebut, terdapat beberapa video yang dikatakan sama seperti konten ala Ryan Bakery. Apa yang membuatkan ramai tidak puas hati ialah individu itu turut menggunakan muzik latar yang sama seperti yang selalu digunakan oleh Ryan dan membawakan watak budak dengan wajah bedak yang bercapuk.

Video-video yang dihasilkannya itu turut menerima reaksi negatif dari netizen yang menganggap individu itu cuba meniru gaya Ryan Bakery namun tidak berjaya. Dalam masa yang sama, netizen turut meminta individu itu mencari idea dan konsepnya yang tersendiri tanpa meniru gaya Tik Tokers yang lain.

'Sebijik ikut content Ryan, dengan lagu samanya', pemuda dikecam tiru idea

” “Betul lah owang cakap. Bakat tu tak boleh dibuat-buat. Sorry lah bro tak sampai.” “

” “Buat benda lain bos, jangan ikut orang. Jadi diri sendiri.” “

” “Nak tiru lettew. Mana boleh macam tu.” “

” “Makin ramai yang ikut Ryan.” “

BACA:

Kacak adalah Sultan Pemurah, DSV akhirnya buka mulut cerita perkara sebenar

Kerajaan perkenal Bantuan Jamin Kerja untuk graduan menganggur, mohon sekarang!

Seluar dalam tertanggal di jalan raya, wanita dikecam malu nak ambil balik