Salt Bae dikecam Ben Foster -“Masak tak sedap, perangai macam tahi”

Salt Bae dikecam Ben Foster -“Masak tak sedap, perangai macam tahi”. Salt Bae terus menerus menjadi topik perbualan hangat para peminat dengan beliau baru-baru ini teruk dihentam oleh legenda England, Ben Foster.

Ben Foster seolah-olah melepas geram ketika beliau bercakap tentang penabur garam itu dengan beliau menghinanya dari segala sisi.

Tukang masak selebriti itu mencuri perhatian peminat selepas beliau menunjukkan aksi tidak sopan ketika para pemain Argentina meraikan kejayaan mereka menjuarai saingan Piala Dunia.

Salt Bae dilihat turun ke padang dan meraikan kejayaan Argentina menjuarai saingan Piala Dunia pada tahun ini bersama-sama para pemain.

Beliau bahkan melebih-lebih dan bersikap keterlaluan seolah-olah dirinya individu penting dalam skuad kebangsaan Argentina.

Salt Bae dikecam Ben Foster -"Masak tak sedap, perangai macam tahi"

Salt Bae juga turut telah diharamkan dari menonton aksi dalam beberapa perlawanan kompetetif dan beliau juga kini sedang disiasat oleh FIFA.

Ketika peminat sedang hangat berbincang tentang pemotong daging terkenal itu, Ben Foster tampil menghentam beliau tanpa belas kasihan.

Bercakap dalam podcastnya, Ben Foster mendedahkan bahawa:

“Bercakap tentang Messi sebenarnya, saya mahu bercakap tentang perangai paling tahi di kejohanan ini, saya nak cakap tentang perkara paling tahi sekali di kejohanan tahun ini.”

Jelas Foster memulakan perbicaraannya.

“Hal ini memalukan, malu yang berganda, jadi ramai orang bercakap tentang perangai Emi Martinez, sikap dia ketika penentuan sepakan penalti dan semua hal macam itu.”

“Langsung tak ada masalah tentang itu, ini perangai sampah berkelas dunia, sebab dia ada alasan yang baik, ia sangat menakjubkan. Emi menang perangai paling sampah di kejohanan ini dalam sisi yang sangat positif.”

“Dia buat dengan cara yang betul, dia betul-betul ada dalam kepala setiap pemain Perancis, dia bantu pasukan dia, dia dapat kacau mental Perancis.”

Foster kemudiannya mendedahkan tentang perangai paling tahi yang beliau jumpa di kejohanan pada tahun ini dengan menyatakan:

“Pemenang sebenar perangai paling tahi di kejohanan ini adalah Salt Bae. Memang perlu diberikan kepada Salt Bae.”

Jelas Foster.

“Lelaki ini, kamu semua tentu sedar tentang dia, kamu semua mesti kenal dia, jadi selepas tiupan wisel penamat, dia mula melangkah masuk ke padang, mula berjalan-jalan, memang teruk, dia menyibuk dekat semua orang.”

“Ada satu rakaman, sebenarnya banyak, tapi ada satu rakaman dia pergi ke Emi Martinez, dia rapat-rapat, peluk dan dia cuba buat gaya tabur garam atas Piala Dunia, euwww (Buat reaksi meluat) memang teruk.”

“Tapi yang paling teruk sekali, Messi sedang berjalan, dia nampak Salt Bae, Messi pusing dan dia senyum, tapi Salt Bae kejar dia, pegang tangan dia, dia nak sangat Messi nampak dia, Messi berpusing dan dia masih lagi menarik tangan Messi, kamu boleh nampak Messi dah menyampah dengan dia.”

Foster kemudiannya menambah lagi dengan menyatakan:

“Tanpa ragu-ragu, Salt Bae, harga kamu melampau, steak kamu langsung tak sedap, saya yakin saya masak lagi sedap dari tu, kamu memang tak guna, jangan buat lagi ya, biarkan mereka nikmati detik itu, biarkan mereka, kamu tak menyumbang apa-apa pun.”

Melihat kepada luahan Ben Foster, beliau jelas sekali tidak gembira dan sakit hati melihat sikap Salt Bae ketika tamat aksi perlawanan akhir Piala Dunia itu.

Bukan hanya Foster, bahkan seluruh dunia turut menghentam tindakan Salt Bae dan turut mempersoalkan kepada FIFA atas kapasiti apa si penabur garam itu diberi keistimewaan seperti itu.

Adakah peminat semua setuju dengan Ben Foster untuk menganugerahkan anugerah individu paling sampah di pentas Piala Dunia tahun ini kepada Salt Bae? bincangkan di ruangan komen.

BACA:

Waspada! Ada campuran babi dalam daging lembu dan kerbau

Sos pasta carbonara jenama Prego ditarik balik – KKM

“Pakcik tu duit berkepok” – Anak terkejut kawan sebaya ayah datang merisik