Sah !!! Muhyiddin memang gagal berhadapan media

Sah !!! Muhyiddin memang gagal berhadapan media

Petang ni tak semena mena, PM tebuk atap hat tengah kuarantin dirumah nak buat Sidang Media.. selama ini berjalan kesana kesini tak pernah buat Sidang media..kerja dia buat perutusan.. Kononnya nak tunjukkan dia cakna dengan masalah Covid-19.. Hakikatnya sama seperti Perutusan dia yang lepas.. Takda bawa apa Manfaat…

Tadi tonton laporan Awani : Sudah lah Wartawan yang ada sudah diatur..Bukan terbuka… Soalan mudah pun dia boleh beri jawapan yang mengarut.. Sepatutnya Soalan itu dah dijangka.. Wartawan Bertanya Kenapa Kerajaan lewat Laksana Kuarantin bagi mereka yang pulang dari Sabah sedangkan gelombang ke 3 di kesan seawal 22 Sept…. Apa jawab PM tebuk atap ?

Kerajaan akui lambat untuk lakukan kuarantin atas sebab teknikal dan sebab yang tak boleh dielakkan seperti PRN Sabah.. Apa kena mengena dengan soalan… Jauh lebih baik dulu Dr Wan Azizah menjawab Soalan ketika dia memimpin Negara berhadapan dengan Wabak Covid-19.. ada juga dapatan dan laporan WHO , KKM dan perubatan yang dinyatakan…

Nampak tak ? Seperti mana aku pertikaikan dalam tulisan aku sebelum ini… Sepatutnya, Bila sudah ada bukti nyata orang seperti Ahli Majlis tertinggi UMNO Razlan Rafii yang datang dari semenanjung…Timbalan Ketua Pemuda UMNO Shahril Hamdan Positif Covid-19 seawal 22 Sept 2020.. Ini bermakna, Jangkitan sudah mula berlaku dalam komuniti.. berada ditengah Masyarakat.. atas asas itupun sudah sepatutnya kuarantin wajib kendiri dirumah dilaksanakan….

Memang betul Soalan wartawan itu..Itu yg aku pertikai sebelum ini..Kenapa selepas arahan itu bermula 27 Sept 2020.. Sebab apa..Ia mengelakkan kelompok pemimpin PN dan UMNO,Menteri kayangan.. hatta PM sendiri untuk kuarantin wajib.. bagi aku ini bukan aats faktor nasihat KKM.. tetapi keputusan Politik..

Bukan hanya kelompok kayangan.. Malah jentera Kerjaaan..hatta Menteri Agama, pegawai Jakim,Yadim dan lain lain pegawai Kerajaan yg takda kena mengena dengan PRN Sabah diangkut ke Sabah untuk menangkan UMNO.. cuba jawab terus terang.. tak payah bagi aalsan Bodoh.. Tujuan depa nak menangkan PN dan UMNO di Sabah..

Sudah lah tidak kuarantin..Tak perlu tengok kelompok kayangan yang sebarkan wabak di Kelab Golf.. Tengok saja Menteri Agama.. Punya degil tak reti nak kuarantin Wajib semata mata nak tunjuk dia jalankan Amanah.. Orang agama tak perlu nasihat KKM.. orang yang faham hadis Nabi sendiri dia perlu wajib kan diri jarakkan diri dan kuarantin kendiri.. Tapi itu tak berlaku…jauh lebih faham Lim Guan eng dari Menteri Agama..

Hari ini saja, Kluster yang ada sejarah pulang dari Sabah, Belum masuk kontak rapat depa dah cecah hampir 400 kes Positif Covid-19… jadi layaklah.. Gelombang ke 3 ini kita katakan ianya Kluster PN dan UMNO sendiri.. Sebab inilah orang yang sama kata tidak perlu kuarantin..dan orang ini jugak yang akhirnya terpaksa kurung rakyat untuk 14 hari atas sebab Kluster Menteri PN dan UMNO…

Ipohmali

Sumber :

SIDANG MEDIA PERTAMA PM TEBUK ATAP PUN DAH FAIL..Petang ni tak semena mena, PM tebuk atap hat tengah kuarantin dirumah…

Posted by Ahmad Muslim Badawi Badawi on Tuesday, October 13, 2020