Akhirnya Zafrul mengaku PN kena berhutang, benarlah kata-kata PH sebelum ini

Akhirnya Zafrul mengaku PN kena berhutang, benarlah kata-kata PH sebelum ini

10/06/2020

Unjuran hutang sahaja sudah RM111.7 bilion bagi tahun 2020, tu yang dia tak boleh jawap (Tengku Zafrul menjawab “We will be looking into the eco-system...) ... Read More

Mahkamah batal perintah penahanan kerana Muhyiddin ‘sign’ guna nama glamor

Mahkamah batal perintah penahanan kerana Muhyiddin ‘sign’ guna nama glamor

02/04/2021

Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini membatalkan perintah penahanan yang ditandatangani Muhyiddin Yassin tahun lalu yang ketika itu merupakan menteri dalam negeri. Ini kerana menteri ... Read More

K’jaan Johor goyang, 3 Adun Bersatu dijangka umum sokong Mahathir

K’jaan Johor goyang, 3 Adun Bersatu dijangka umum sokong Mahathir

16/08/2020

Ada sebab rupanya kenapa Abah Kau kalut berkejar ke Johor walaupun kini Bersatu sedang ada pemilihan dan Konvensyen Tahunan Bersatu... Read More

Dalam TV nampak Muhyiddin alim berdoa, rupa-rupanya…

Dalam TV nampak Muhyiddin alim berdoa, rupa-rupanya…

31/05/2020

Tapi tak sangka dia lah pengkhianat sebenar yang dulu kata kalau nak bersama dengan UMNO Muhyiddin kata “No Way...” Terbongkar juga akhirnya Muhyiddin bersekongkol bersama ... Read More

Akhirnya Anwar dan Mat Sabu capai kata sepakat

Akhirnya Anwar dan Mat Sabu capai kata sepakat

02/07/2020

Beberapa pihak mula membuat jangkaan bahawa 'perselisihan' dalam Pakatan Harapan Plus akhirnya mencapai sesuatu penyelesaian yang positif. Read More

Kerajaan PN boleh tumbang bila-bila masa

Kerajaan PN boleh tumbang bila-bila masa

21/04/2020

Muhyiddin akan menggunakan pengaruh beliau sebagai perdana menteri untuk menarik atau mengukuhkan sokongan dari pelbagai pihak Read More

Kuala Lumpur bakal terima ketua polis ‘garang’

Kuala Lumpur bakal terima ketua polis ‘garang’

16/04/2021

BUKAN rahsia lagi, pertukaran jawatan beberapa pegawai kanan dalam PDRM tiba-tiba 'tertangguh' walaupun dekat sebulan pengumuman rasmi mengenainya telah dikeluarkan Bukit Aman. Ketua Polis Negara, ... Read More

Kalau pilihanraya mengejut kami sokong Muhyiddin, tapi kalau lewat…

Kalau pilihanraya mengejut kami sokong Muhyiddin, tapi kalau lewat…

08/07/2020

Habis laa Muhyiddin ....Jangan sampai Umno panjat atap sekali lagi dengan Pas.....kene hantar rumah orang tua laa ko din lepas ni.... Read More

Ini fakta Umno penjahanam tanah orang Melayu – Idris Ahmad

Ini fakta Umno penjahanam tanah orang Melayu – Idris Ahmad

04/09/2020

Daripada fakta ini bolehlah dirumuskan Umnolah pengkhianat dan menggadai tanah orang melayu, Read More

Tindakan biadab MP Umno di parlimen, ahli Bersatu mula beralih sokongan kepada Mahathir

Tindakan biadab MP Umno di parlimen, ahli Bersatu mula beralih sokongan kepada Mahathir

14/07/2020

Sekumpulan ahli akar umbi BERSATU Pagoh, menzahirkan rasa kurang senang dengan kemelut yang berlaku di dalam Parti BERSATU. Read More

Panas !!! Ekoran ‘ugutan’ Korea Utara, Polis Malaysia kini bersiap sedia….

Panas !!! Ekoran ‘ugutan’ Korea Utara, Polis Malaysia kini bersiap sedia….

23/03/2021

Polis bersiap siaga berhubung risiko ancaman Korea Utara yang mengatakan Malaysia ‘akan menerima akibat’ kerana mengekstradisi seorang rakyat negara itu ke Amerika Syarikat. Ketua Polis ... Read More

Akhirnya bila dah jadi kerajaan baru ‘lebai’ faham…

Akhirnya bila dah jadi kerajaan baru ‘lebai’ faham…

10/07/2020

Nak-nak jadi kerajaan yang bukan dari restu rakyat yang mengundi dan memilih Pakatan Harapan. Read More

Konsulat Korea Utara ingatkan ‘Malaysia akan terima akibat’

Konsulat Korea Utara ingatkan ‘Malaysia akan terima akibat’

21/03/2021

Konsulat Kedutaan Korea Utara berkata Malaysia akan menerima akibat daripada tindakan yang dilakukannya... Read More

Pemuda Pas T’ganu tolak gabungan dengan Umno

Pemuda Pas T’ganu tolak gabungan dengan Umno

12/08/2020

“Di peringkat akar umbi, kita memang tidak setuju seandainya PAS mahu bergabung dengan UMNO. Kita lawan UMNO sudah lama, sudah lebih 40 tahun, macam-macam UMNO ... Read More

Menteri bawa isteri masuk mesyuarat rasmi?

Menteri bawa isteri masuk mesyuarat rasmi?

04/07/2020

Walaupun gambar itu telah dicrop oleh admin, masih ada gambar sebagai bukti siapakah wanita bersenlaha YB Menteri. Read More

Durian Runtuh !!! Penduduk bersorak jumpa lombong emas depan rumah ,namun ini yang jadi..

Durian Runtuh !!! Penduduk bersorak jumpa lombong emas depan rumah ,namun ini yang jadi..

27/02/2021

Nama Mukim Kechau, Kuala Lipis menjadi bualan pengguna internet sejak beberapa hari ini apabila tanah yang berkeluasan 77,000 hektar itu mempunyai sumber emas mentah yang ... Read More

Nik Amar mahu tampar pihak dalam Pas yang adakan kerjasama dengan Umno

Nik Amar mahu tampar pihak dalam Pas yang adakan kerjasama dengan Umno

14/08/2020

Nik Amar pernah berkata, beliau akan tampar mana-mana pihak dalam Pas yang terlibat mengadakan kerjasama dengan Umno. Read More

Zahid jangan masuk campur urusan pentadbiran TSMY, tegur ARMADA

Zahid jangan masuk campur urusan pentadbiran TSMY, tegur ARMADA

19/04/2020

Zahid dan seluruh kepimpinan UMNO perlu sedar begitu banyak pengorbanan yang telah dilakukan oleh BERSATU Read More