Pokok misteri keluarkan ‘air terjun’ cetus kehairanan penduduk

Pokok misteri keluarkan ‘air terjun’ cetus kehairanan penduduk.umi kita ini dipenuhi dengan bermacam-macam kejadian atau fenomena yang unik dan misteri di merata dunia yang kebiasaannya akan menjadi salah satu daya tarikan pelancong. Pokok Aneh Mengeluarkan Air Seakan Air Terjun Secara Semulajadi.

Di suatu tempat di Montenegro, terdapat satu pokok yang agak bermisteri dan lain daripada yang lain. Sebelum itu nak tanya korang, pernah nampak pokok mengalirkan air? Di sebuah kampung yang dikenali sebagai Dinosa yang terletak di selatan Montnegro, terdapat satu pokok Mulberry yang sangat unik dan luar biasa.

Ini kerana pokok tersebut kadang-kadang dilihat mengalirkan air dari badannya seakan air terjun mini. Namun apa membuatkan orang bertambah hairan dan tertanya-tanya adalah dari mana dan macam mana air boleh keluar dari pokok yang berusia sekitar 100 hingga 150 tahun itu. Pokok Aneh Mengeluarkan Air Seakan Air Terjun Secara SemulajadiKejadian tersebut juga bukannya buatan atau dimanipulasi manusia tetapi berlaku secara semulajadi.

Menurut penduduk tempatan pokok Mulberry tersebut mula mengeluarkan air sejak lebih kurang 25 tahun yang lepas. Pokok Aneh Mengeluarkan Air Seakan Air Terjun Secara Semulajadi

Pokok misteri keluarkan 'air terjun' cetus kehairanan penduduk

Menurut legenda tempatan, kejadian itu berlaku kerana ahli-ahli sihir Tuhala berkumpul di bawah tanah dan saling memukul satu sama lain dengan batang pokok hingga menyebabkan air melimpah keluar ke permukaan tanah.

Penjelasan pakar bagaimana pokok Mulberry itu mengeluarkan air.

Walaubagaimanapun terdapat satu penjelasan logik mengenai macam mana kejadian unik itu boleh berlaku. Hal ini disebabkan kerana kawasan berdekatan pokok tersebut mempunyai tekanan air yang tinggi, lebih-lebih lagi ketika hujan dan menyebabkan kawasan sekitarnya ditenggelami air. Oleh itu, tekanan air yang terlalu tinggi menyebabkan air keluar melalui pokok tersebut.

BACA JUGA : Menitis air mata pensyarah saat terserempak bekas pelajar, bergelut mencari rezeki
Kecantikan isteri Yassin Senario curi perhatian warganet, “First time tayang isteri tu”
Ini ‘step by step’ cara tukar nama pemilik kenderaan yang telah meninggal dunia kepada waris