PM kantoi tak pakai facemask di tempat awam, adakah tindakan akan diambil?

PM kantoi tak pakai facemask di tempat awam, adakah tindakan akan diambil?

Muhyiddin didapati tidak memakai pelitup muka di Zenith Hotel di Putrajaya pada 31 Mac. Adakah Muhyiddin akan dilepaskan begitu sahaja sama seperti Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Zahidi Zainul Abidin?

Telah tersebar di media sosial tentang kompaun RM10,000 yang dikenakan kepada seorang rakyat biasa di Tanjung Piandang, daerah Kerian di Perak, kerana tidak memakai pelitup muka dengan betul. Adakah tindakan dan kompaun serupa akan dikenakan terhadap Muhyiddin kerana gagal memakai pelitup muka?

Muhyiddin bukan sahaja harus didenda tetapi juga meminta maaf kepada semua rakyat Malaysia kerana gagal memimpin dengan teladan.
________
๐๐ ๐€ ๐†๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐ง๐ฆ๐ž๐ง๐ญ ๐Ž๐Ÿ ๐ƒ๐จ๐ฎ๐›๐ฅ๐ž-๐’๐ญ๐š๐ง๐๐š๐ซ๐๐ฌ

Muhyiddin was caught not wearing a mask at the Zenith Hotel in Putrajaya on March 31. Will Muhyiddin be let off just like Deputy Communications and Multimedia Minister Datuk Zahidi Zainul Abidin?

Social media had circulated a RM10,000 compound imposed on an ordinary citizen in Tanjung Piandang, Kerian district in Perak, for not wearing a mask properly. Will similar action and compound be imposed on Muhyiddin for failing to wear a mask at all?

Muhyiddin should not only be fined but also apologise to all Malaysians for failing to lead by example.

Sumber:

COMMENTS