Perompak kedai barangan elektrik ‘buang hajat’ dalam kereta Polis

Seorang pemuda yang disyaki mencuri barangan elektronik membuang air besar di dalam seluarnya ketika menaiki sebuah kereta polis

Dilaporkan dalam kejadian di Kotamobagu, wilayah , Sulawesi, lapor portal berita Prohaba semalam.

Sebelum pemuda itu ‘melepaskan hajatnya’, dia dikehendaki polis kerana menjadi suspek utama kes kecurian barangan elektronik di lima lokasi berbeza di bandar tersebut.

Perompak kedai barangan elektrik 'buang hajat' dalam kereta Polis

Namun, selepas ditangkap dan dibawa menaiki kereta polis baru-baru ini, beberapa anggota polis memutuskan untuk keluar dari kenderaan tersebut kerana tidak tahan dengan bau busuk yang ‘semerbak’.

Ketua Polis Kotamobagu, Dasveri Abdi berkata, kejadian itu dirakam menggunakan kamera telefon bimbit milik seorang anggota polis terbabit sebelum dimuat naik ke laman Facebook.

Suspek ditangkap pada 23 September lalu.

Rakaman memaparkan seorang daripada empat anggota polis itu bertanya kepada suspeki sama ada dia ada membuang air besar di dalam seluar dan pemuda berkenaan mengaku ‘melepaskan hajatnya’, menyebabkan kereta polis berhenti.

BACA: “Setiap kali bersama dengan suami, aku terbayang dosa yang aku buat dengan rakan ofis aku, rasa bersalah tiap kali terpandang suami yang terlalu baik melayani aku”