Pengurusan mantap kerajaan PH dahulu realisasi pengumuman BPN

Ini jasa Pakatan Harapan memerintah lebih 2 tahun yg memboleh simpanan wang (Reserve) Malaysia melebihi dari cukup untuk menampung skim Bantuan Prihatin NAsional.

Sebagai menjawab penipuan Perdana Menteri Malaysia yang mendakwa Kerajaan bebelanja lebih RM250 billion utk skim ini. Hakikatnya, hanya RM25billion sahaja sumbangan dari kerajaan kepada rakyat. Selebihnya (250-25=RM 225 billion) adalah wang simpanan rakyat jelata semata-mata.

Skim ini boleh dilaksanakan dengan mudah akibat keadaan kewangan negara yang amat kukuh hasil warisan dari kerajaan PH walaupun hanya 2 tahun memerintah.

Data Diambil Dari Bank Negara Malaysia
Graf di atas menunjukkan reserve antarabangsa Malaysia menaik sepanjang PH memerintah Malaysia dalam keadaan segala taanggungjawab kerajaan dilaksana dengan sempurna. Maksudnya reserve negara semakin bertambah dan tiada sebuah sekolah pun ditutup, tiada seorang kakitangan kerajaan yg tidak mendapat gaji dan elaun, tiada pejabat kerajaan yang tutup, tiada hospiital yang kehabisan ubat dan bekalan malahan bertambah, tiada balai polis dan kem tentera yang tutup kerana tidak dibayar gaji dan banyak lagi.

Malahan, disamping kenaikkan reserve negara, pertumbuhan ekonomi juga baik.

Reserve negara meningkat adalah kerana tindakan kerajaan PH yang nekad dan jitu di dalam:

Membenteras rasuah dan salah guna kuasa. PH paling agresif memerangi rasuah dan salah guna kuasa sejak hari pertama memerintah

Memastikan pelan perbelanjaan kerajaan bersifat “prudent” dan mengurangkan pembaziran kerajaan di mana yang mereka mampu. Di antara sebab utama kematian dan pesakit Covid 19 adalah rendah adalah kerana program pemerkasaan sektor perubatan yang dibuat oleh Menteri Kesihatan dgn agresif sekali. (Rujuk gambar sebelah)

Merunding semula projek-projek Mega dan berjaya mengurangkan kos bagi projek-projek ini. Juga dipastikan tiada berlaku kebocoran dan penyalahgunaan wang kerajaan di dalam projek-projek mega.

Berjaya menaikkan revenue negara dengan meningkatkan keyakinan pelabur dan menaikkan kadar pelaburan di Malaysia

Kadar pengangguran pun semakin menurun walaupun terpaksa membuang GST dan diganti dengan SST

Meletakkan orang2 yang layak dan terpuji memimpin GLC2 negara. Bukan sebagai hadiah dan rasuah politik semata-mata

Mampu melaksana hampir 70% Manifesto walaupun hanya 2 tahun memerintah. Tidak seperti PAS di Terengganu dan Kelantan yang satu hapah manifesto mereka tidak terlaksana kecuali janji membeli S-Class kepada exco2 mereka.

Maka, bagi yang mempersoalkan apa jasa PH kepada negara, maka ini salah satu buktinya. Banyak lagi bukti lain.

Namun kerajaan PH digulingkan kerana prinsip boleh menerima pemimpin semburit, penipu, pengkhianat, pembohong, perompak, pemakan rasuah, penzina, pemain judi dsbnya asalkan Melayu.

Prinsip ini memberi nafas kepada UMNO dan PAS yang sudah terpalit dgn kes2 rasuah.

DAP itu haram sbb mereka dijadikan Allah SWT sebagai berbangsa Cina. Sepatutnya marah dengan Allah SWT kerana mencipta bangsa Cina.

Sekian

Berita Penuh :https://www.malaysiawaves.net/2020/04/bantuan-prihatin-nasional-hasil-jasa.html