Pemuda ni bagi 10 sebab kenapa kerajaan wajib hapuskan ‘Touch n Go’

Pemuda ni bagi 10 sebab kenapa kerajaan wajib hapuskan ‘Touch n Go’. Isu Touch ‘n Go yang selalu disuarakan oleh rakyat Malaysia ini bukan satu isu baru. Perbincangan mengenai masalah betapa tidak cekapnya sistem ini sudah berlangsung lama sehingga tujuan utamanya yang sepatutnya menyenangkan hidup rakyat Malaysia, tetapi kini sudah bertukar menjadi beban sehingga tahap menyusahkan.

Perkara ini sudah disuarakan lama, The Vocket sendiri pernah menyuarakan ketidakpuasan hati masyarakat Malaysia mengenai sistem Touch ‘n Go yang tidak cekap, lembap dan gagal mengikut peredaran zaman. Mungkin disebabkan Touch ‘n Go berjaya memonopoli perniagaan ini, jadi mereka fikir komen-komen buruk yang disuarakan rakyat Malaysia tidak patut dilayan.

Terbaharu, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kota Buku yang juga bekas calon Parlimen Masjid Tanah menyuarakan rasa tidak puas hati beliau kepada Touch ‘n Go yang didakwa olehnya wajib dihapuskan oleh kerajaan baharu yang dipimpin oleh Perdana Menter, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Menteri Pengantun, Athony Loke.

Baca Artikel Penuh