“Pelik suami selalu pergi berubat tapi dia tinggalkan aku dekat rumah kawan lelaki dia, tak sanggup aku nak cerita apa yang jadi padaku”

Salam semua di sini saya nak tanya pendapat saya umur 23 tahun saya dah berkhawin 4 tahun dan dah Ada anak.

Suami saya ni baik tanggung jawab dia tak pernah dia lupa bab anak2 makan minum keperluan saya dan anak2 semua dia penuhi cuma dia duit nafkah dia tak bagi.

Kata nya belum Ada rezeki bnyak untuk bagi pada saya tapi kalau apa yang saya nak kadang dia beli.

"Pelik suami selalu pergi berubat tapi dia tinggalkan aku dekat rumah kawan lelaki dia, tak sanggup aku nak cerita apa yang jadi padaku"

Kan bab duit nafkah tu saya tak kisah sangat sebab apa yang saya nak dia beli Kan.

Dia buka bisnes kerja sendiri tapi bila elok bisnes dia nak maju Ada jaw orang buat kianat dengan cara hantar benda2 contoh tanah kubor.

Macam lah dia selalu balik cerita dia susah hati tak larat nak berubat dia mintak saya tolong dia saya. Mula2 tu ok je tapi makin lama Makin lain je.

mula2 dulu pergi berubat mana pun dia Ada dengan saya tapi bila lama2 dia dah berani tinggal saya dekat kawan dia yang selalu tolong dia berubat tu.

Bayang Kan dia tinggal saya dari pukul 12 tengah malam sampai subuh baru dia balik.

Mau dekat kami apa yang belaku dekat saya selama dia tinggal saya dengan kawan dia tu saya tak sanggup untuk cerita tapi saya terlalu takut kalau saya cerita pada dia apa yang jadi dekat saya. Masa dia tinggal Kan saya saya takut saya yang di salah Kan.

Biar diri di pelaku Kan begitu padahal saya terpaksa kerana takut dan terlalu lemah untuk melawan lelaki tu untuk lari dari situ dan saya takut kawan dia buat bukan2 pada saya sebab saya ada anak2.

Tu saya tak pernah cerita apa2 pada dia tapi dah bekali dia tinggal Kan saya dengan kawan dia dan benda yang sama terjadi.

Sekarang saya dah tak sanggup terasa terlalu bodo sangat saya Ada bgi tau dia tak nak ikut dia dan tak mau dia tinggal saya dengan kawan dia tapi dia cakap saya tak nak tolong dia dan buat buka jadi saya terpaksa ikut kadang menagis.

Semalam dia Ada cakap dengan saya yang dia nak pergi berubat lagi dan dia suruh saya duduk dekat kawan dia lagi tapi kali Ni saya betul2 tak mau ikut tapi saya tak tau apa yang saya patut buat dia seolah2 tak kisah pada diri saya di hanya fikir bisnes dia maju sahaja.

Pernah saya tanya tak takut ke kalau jadi apa2 pada saya dia cuma kata dia pecaya Kan kawan dia. Tujuan dia tinggal kan saya dengan kawan dia tu untuk bantu dia berubat.

Saya kena tunggu dengan kawan dia dekat rumah tu dan dia pulak kena pergi jauh dari kami pergi mana saya tak pasti.

Sekarang apa patut saya buat kalau tak ikut, dia kata saya tak mau bantu dia, kalau ikut saya di perlaku Kan macam2 oleh kawan dia.

Saya tak nak tanggung d0sa ini lagi. Tolong bagi pendapat please

Reaksi warganet.

IkebAna ChiEy – Semoga Allah keluarkan awak dr cenngkaman lelaki yg dyus… Aamiin… Bukan soal kepercayaan atau tidak..

Sedangkan kawan baik sendri boleh buat mcm2.. Sis.. Awak jangan letakkan diri awak terlalu murah… Awak ada hak sis…. Fight for your life…. Kehidupan kita bukan utk menjadi hmba kerkusan manusia.

Yani Kontan – Apa ke bdoh sgt. Kena jval pun blurr lagi…kesian ank ngko dpat mak mggeletis tpi bajet mngsa keadaan kekononnya.

Putih Putih – Sebenar anda telah di jval oleh suami adik balik kepada keluarga minta suami lepas kan adik pergi repot kat p0lis.

Faezah A Rahman – Lari la dik.. awk dah kena tipu dengan laki awak tu.. balik ke pangkuan keluarga.. sebabkan awak ni naif/lurus bendul sangat senang kena tipu.. dengar la cakap kami ni.. pegi buat report p0lis.. mintak tolong family.. keluar dari situ.

Awak muda lagi.. boleh mulakan hidup baru.. bawak anak jauh2.. silap2 anak awak pun kena jval nnti.. belajar hidup kenal perangai manusia lain.. kena kuat dik.

Vereriana Lawie – aduh…dia jval awk la tu. fikir la puan..nak ikut rentak dia. dia tiipu awak kot. sedar la puan.

kalau perlu, repot kat p0lis. minta cerrai. dia bukan suami baik macam puan cakap tu. tapi dia setann..jval bini. umur muda tapi dah 23, takkan tak tau maksud lagi. kalau kawan dia tak kacau puan..takpa juga. kalau dah lebih..puan tahan jaga ka?

Gayah Seman – Bdoh tak bertempat.. syg laki la konon. biar diri ditiipu hidup3.tengok muka anak kamu nanti tak tau mana 1 bapa dia.

Amira J – Apa ni. Noktah kat tempat lain tak sepatutnya noktah letak noktah. Adoi nak baca, nak kesian tapi rasa nak marah pun ada.

Sal Ishak – naiifnya la awak ni.. kau tu laki dah jval dik oi.. dia jual kat kawan dia.. mesti dia dah ambil duit kat kawan dia.. kau tu jadi mngsa.. itulah cara kau tolong dia.. dia tau apa yg kawan dia buat pada kau tu.. sengaja dia tinggalkan konon nak berubat.. berubat apa sangkut paut tinggal awak kat kawan.

Lebih baik tinggalkan awak kat rumah je.. percaya tak bertempat… awak dah kena bismilah tak pasal pasal…. report la dik oi kat pejabat ugama..

lebih baik awk lari balik rmh family dari diperlaku macam orang tak ada mruah mcm ni… buka mata..

buka minda dik oi… laki kau tu belakun bdoh je.. tapi yg diperbdohkan kau ni.

BACA: Resepi sos cili Thai homemade, senang sangat modal tak sampai RM5