Pelajar kolej ini dedah cara jana pendapatan sehingga RM15,000 sebulan tanpa perlu buat pinjaman PTPTN yang ramai nak tahu

Pelajar kolej ini dedah cara jana pendapatan sehingga RM15,000 sebulan tanpa perlu buat pinjaman PTPTN yang ramai nak tahu.

Bagi kebanyakan orang, menjadi seorang pelajar kolej boleh menjadi pengalaman yang sukar,

di mana mengambil pekerjaan di antara kelas menjadi satu keperluan untuk mendapatkan sedikit wang.

Pelajar kolej ini dedah cara jana pendapatan sehingga RM15,000 sebulan tanpa perlu buat pinjaman PTPTN yang ramai nak tahu

Tetapi bagaimana jika pekerjaan itu adalah perkhidmatan pengiring?

Menurut laporan Kosmo , wanita kaya yang sering merasa kesepian kerana diketepikan atau diabaikan oleh suami mereka , telah sanggup melaburkan banyak wang untuk mengupah lelaki menjadi teman minum teh dan bahu untuk menangis di saat hati mereka. sakit hati.

Datin, usahawan dan balu kaya berusia antara 40 hingga 50 tahun sering mendapat khidmat lelaki upahan, atau lebih dikenali sebagai budak pengiring.

Ia ternyata satu kerjaya yang mudah tetapi lumayan yang mampu menjana pendapatan sehingga RM15,000 sebulan untuk perkhidmatan sepenuh masa dan RM8,000 untuk perkhidmatan separuh masa .

Berdasarkan laporan China Press , caj akan bergantung pada status pelanggan dan jenis aktiviti.

Pengiring 1

Namun, bukan semua orang boleh menjadi ‘budak pengiring’ kerana pelanggan menuntut mereka supaya kacak, muda, tinggi, bergaya , pandai menyimpan rahsia, yakin dan banyak lagi. Kebanyakan mereka sering kali menjadi model, pengajar kecergasan, pramugari dan pelajar kolej .

Pengiring 1Sumber: Kosmo
Alex, 26 tahun, yang memulakan kerjanya sebagai ‘budak pengiring’ semasa di Maktab Rendah mengenakan bayaran RM100 sejam dan sudah 5 tahun melakukannya.

“Saya boleh mempunyai sehingga 4 pelanggan yang sama sebulan. Biasanya, wanita yang menjalankan perniagaan mereka sendiri meningkatkan permintaan mereka antara Jun dan Disember selepas urusan cukai mereka selesai.”

“Kami mendapatkan pelanggan ini melalui media sosial. Jika bernasib baik, saya juga akan dibawa ke luar negara bersama mereka seperti Amerika Syarikat dan Bali bagi mengelakkan rahsia ini terbongkar. Selain itu, kami juga boleh mengadakan hubungan yang lebih intim,” katanya.

Dia telah menyertai industri ini melalui rakan kolej dan media sosialnya, dan dia melakukannya kerana dia mahukan lebih banyak wang saku untuk hidup mewah seperti memiliki kereta import dan tinggal di apartmen.

BACA:

Kempunan nak jadi Menteri semula, Pas bina semula kementerian di Palestin

Ini 5 upacara pelik umat Islam di negara lain sambut raya, no.5 tu paling tak masuk akal!