Pas

Pas yakin Keluarga Malaysia dapat satukan semua pihak

Pas yakin Keluarga Malaysia dapat satukan semua pihak.Pendekatan Keluarga Malaysia yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob adalah bertujuan untuk menyatukan semua pihak dalam menghadapi wabak Covid-19 dan krisis ekonomi negara.

Timbalan Presiden Pas, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, Pas turut menyambut baik ruang tawaran kerajaan Perikatan Nasional (PN) kepada kepimpinan pembangkang bagi menganggotai Majlis Pemulihan Negara (MPN) dan Jawatankuasa Khas Menangani Covid-19.

“Pas menyambut baik ucapan dan gesaan yang diberikan oleh Ismail Sabri dalam sidang ucapan Perdana Menteri kesembilan.

“Harapan dan kesungguhan Perdana Menteri agar seluruh kepimpinan politik dapat menumpukan perhatian bagi mewujudkan ketenangan dan keharmonian.

“Ia agar kerajaan memberi fokus utama kepada menangani pandemik Covid-19 dan ekonomi rakyat serta negara,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Pas

Pada Ahad, Ismail Sabri menggalakkan usaha sepakat membantu sesama masyarakat tanpa mengira agama, bangsa dan kaum melalui konsep Keluarga Malaysia.

Ujar beliau, konsep berkenaan diambil kerana baginya keutuhan negara terikat dengan nilai-nilai didikan sempurna dalam sesebuah keluarga.

Selain itu, Ismail Sabri menawarkan kerjasama dengan blok pembangkang menerusi MPN dan Jawatankuasa Khas Menangani Covid-19.

Beliau berkata, tawaran itu selari dengan titah Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang mahu semua pihak bekerjasama sebagai satu pasukan.

Tuan Ibrahim turut menyeru agar rakyat Malaysia bersama-sama bekerja sebagai satu pasukan demi negara tercinta.

Berita Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/157081/BERITA/Nasional/Keluarga-Malaysia-dapat-satukan-semua-pihak-Pas

BACA: Tragedi Gunung Jerai : Sukarelawan terkejut jumpa tin putih berisi wang tunai

CATEGORIES