Panas !!! Tular mesej Speaker maklum PM sudah hilang majoriti

Tular mesej Speaker maklum PM sudah hilang majoriti.Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun menafikan laporan bahawa beliau mengeluarkan surat kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bagi memaklumkan kerajaan pimpinannya telah tiada majoriti.

Tegasnya, berita tersebut adalah berita palsu.

“Saya menafikan laporan berita tersebut dan ingin menyatakan bahawa saya tidak pernah keluarkan apa-apa surat kepada Perdana Menteri seperti yang dilaporkan.

“Berita tersebut adalah palsu,” katanya menerusi kenyataan pada Rabu.

Tular

Sebelum ini tular artikel yang menggunakan logo portal Suara.TV bertajuk ‘Perdana Menteri terima surat Speaker maklum tiada majoriti, mahu bubar Parlimen’.
Sementara itu, editorial Suara.TV menafikan pernah mengeluarkan artikel seperti yang tular di aplikasi WhatsApp dan media sosial yang lain.

“Adalah dinyatakan, artikel yang tular menggunakan logo Suara.TV adalah palsu dan berniat jahat,” katanya menerusi satu tulisan di portal itu.

Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata UMNO memilih untuk mengambil pendirian berpihak kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan tidak akan mempertahankan kerajaan PN yang didakwa gagal di mata rakyat selaras Fasal 3.3 Perlembagaan UMNO.

Berita Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/154929/BERITA/Nasional/Speaker-Dewan-Rakyat-nafi-keluar-surat-hilang-majoriti-kepada-PM?

BACA: Panas !!! Agong ingatkan PM tentang perkara 43(4), kata sumber