Panas !!! Muhyiddin akui tak cukup majoriti, perlu runding parti lain untuk lulus undi percaya

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menjelaskan, kerajaan Perikatan Nasional telah mencapai kata sepakat untuk berunding dengan pimpinan parti-parti di luar kerajaaan untuk meluluskan usul undi percaya terhadapnya di Dewan Rakyat pada 7 September depan.

Ketetapan ini dibuat memandangkan tiada seorang pun ahli Dewan Rakyat lain yang mendapat sokongan majoriti untuk membolehkan Yang di-Pertuan Agong melantik Perdana Menteri baharu.

Ia sekaligus membolehkan kerajaan terus berkongsi menguruskan hingga tiba suatu masa yang sesuai untuk diadakan pilihan raya bagi mengembalikan semula mandat kepada rakyat.

Berita Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/155395/BERITA/Nasional/PN-setuju-berunding-dengan-parti-luar-kerajaan-untuk-lulus-undi-percaya-PM

BACA JUGA : Panas !!! Lelaki disiasat Polis kerana tulis status ‘???’ di twitter?