“Orang lain semua doa nak jodoh baik-baik, tiba-tiba kau nak yang jahat pula, ayat ini jadi punca aku bergaduh dengan mak”

Statement ni pernah buat aku bergaduh dengan mak aku.

Mak cakap, “orang lain semua doa nak jodoh yang baik-baik, tetiba kau nak yang jahat pulak, guna akal tu dulu sebelum bercakap”.

Aku tak nafi mungkin 99.9% perempuan dalam dunia ni idamkan jodoh yang baik. Tapi aku tak.

Aku sendiri pun bukanlah perempuan yang baik. Dan disebabkan aku sedar diri, aku nak someone yang sekufu / sama level untuk jadi jodoh aku.

Bila sebut lelaki jahat, mesti orang akan fikir lelaki tu teruk, tak layak dijadikan suami, kena elak dari dibuat menantu, dll.

"Orang lain semua doa nak jodoh baik-baik, tiba-tiba kau nak yang jahat pula, ayat ini jadi punca aku bergaduh dengan mak"

Baca Artikel Penuh