Ni nak serang PH ke atau nak backup LGE wahai Zafrul?, tanya penyokong Pas

No 4.. rm4.44 bilion ni projek anugerah zaman BN. Kerajaan PH re nego harga dan jimat rm800 juta. So tak ada isu. So rm6.61bil tolak RM 4.44 bil , baki RM 2.17 bil.

No 5, 6, 7 dan 8..oleh Airod.

Airod ni memang syarikat terkenal dalam pembaikan dan maintenace kapal terbang sejak dulu. LIMA pun depa handle. Total 640 juta, so selesai..ada baki rm2.17 bil – rm0.64 bil, baki Rm 1.53 bil.

No 16,18 dan 22 total RM554 juta, kira baki rm1.53 bil – rm0.55bil , baki rm980 juta. Semua sykt ni terkenal dan memang dalam bidang.

No 10..tu rasanya memang company pertahanan terkenal.. Airbus… pekerja pun ada 40 ribu. Yg No 15 tu Datasonic.. memang lama dah dengan KDN…kes mereka dengan zahid meminta rasuah pun sedang berjalan. So bukan isulah bawah PH.

So total rm 470 juta. Maka rm980 juta tolak rm470 juta…. tinggallah baki amaun yg syarikat jadi isu sebanyak rm510 juta sahaja.

SO RM510 JUTA yang masih boleh le nak kata tak clear. Korang kira lah lagi… banyak lagi tu..tak tolak Telekom…DBP dll ..den malas nak kira kecik2 tu..kang langsung tak ada figure pulak nanti…

So yang riuh sampai rm6 bil tu jadahnya?

Ni nak serang PH ke atau nak backup LGE wahai zafrul?

Sumber :