Netizen bengang dengan sikap 2 guru tulis komen berbaur lucah dalam FB

Netizen bengang dengan sikap 2 guru tulis komen berbaur lucah dalam FB

Aku tak peduli, walaupun ini memalukan ahli keluarga dan menjejaskan kerjaya mereka sendiri. Tapi siapa suruh guna profail Facebook kau untuk hambur komen lucah dan tabur pasir dalam periuk nasi sendiri
.
Mereka ini kalau bukan cikgu, mungkin aku tak sibuk nak dedahkan. Tapi masalahnya mereka cikgu. Cikgu yang berperangai untuk tulis komen lucah mengenai pelajar sekolah, pada masa sama pertikai gangguan seksual dan rape joke yang pelajar tu kena.

Dua cikgu tersebut:

1. Hanizam Awang (https://www.facebook.com/nizam.arjun)

2. Sumsudin Hassan (https://www.facebook.com/sumsudin.hassan)

Inilah individu yang mencemar nama baik profesion perguruan.

May be an image of text that says 'Azul Afiz Abdul Aziz Hassan 15 Jul 2010 Sumsudin gpk pertama sekolah mentakab jaya.. machoooooooooo laaaa.. piwiitttttttt 1 Comment Nabilah Mohd Yussof Hassan 2Jul 2010 Sumsudin TAHNIAH EN. SUDIN. sek br GPK kat 8 comments Baharum Bakar 28 Jun 2010 Sumsudin Hassan Tahniah Din! Selemat menjadi GPK...lepas ni GB lak hehe. Jgn garang2 nanti cekgu lari. 7 comments Sumsudin Hassan updated his profile'

Pada masa sama, selain name & shame aku juga sudah buat laporan di pautan Sistem Pengurusan Aduan Awam berikut:

 

Aku wajib buat ini semua sebab anak lelaki aku sekarang bersekolah, dan anak perempuan aku nanti bakal bersekolah juga. Kita perlu ‘bersihkan’ sekolah kita dari cikgu pervert sebegini dan aku seru korang semua untuk buat benda yang sama.

May be an image of text that says 'Wan Muhammad Fazrul Tahniah Ain. Student power! 1h Like Reply 14 Hanizam Awang Wan Muhammad Fazrul tgk pun memang power. 50m Like Reply 5 Wan Muhammad Fazrul Hanizam Awang relax bro.. Support Ain. 49m Like Reply Sumsudin Hassan Hanizam Awang patutlah cgu dia kecor ngat... 24m Like Reply 1 Hanizam Awang Sumsudin Hassan meleleh air liur. 17m Like Reply'

Biar mereka tahu, kerana pulut santan binasa kerana mulut badan binasa (walaupun dalam kes ini, jari mereka yang mainkan peranan taip komen berbaur lucah).

(Sumber dari Twitter. Di sebelah sana dah tular hal cikgu ni, tapi aku rasa perlu bawa balik ke Facebook sebab perbuatan keji mereka berasal dari sini)

Sumber:

COMMENTS