Netflix Rahmah? Netflix pula turunkan harga langganan bulanan di Malaysia

Netflix Rahmah? Netflix pula turunkan harga langganan bulanan di Malaysia. Netflix hari ini mengumumkan harga pelan Asas di Malaysia daripada RM35 sebulan kepada harga langgan terkini iaitu RM28 sebulan.

Menurut laporan, penyedia perkhidmatan langganan video ‘over-the-top’ itu berkata, matlamatnya adalah untuk menawarkan pilihan meluas filem dan tayangan berkualiti, disusun khas untuk pelanggan.

Katanya lagi, ahli baharu yang melanggan akan menikmati harga baharu bagi pelan Asas itu berkuat kuasa serta-merta, mulai hari ini.

Netflix Rahmah? Netflix pula turunkan harga langganan bulanan di Malaysia

Selain itu, kemaskini akan dibuat kepada pelanggan sedia ada dalam beberapa minggu akan datang bagi kitaran bil berikutnya.

Harga langganan itu adalah yang terendah pernah ditawarkan bagi pelan Asas itu setakat ini

“Pelanggan sedia ada akan diberitahu melalui e-mel dan masa sebenar akan bergantung kepada kitaran bil spesifik ahli,” katanya.

Harga langganan itu adalah yang terendah pernah ditawarkan bagi pelan Asas itu setakat ini, memandangkan kategori itu ditetapkan pada harga yang lebih tinggi iaitu RM33 semasa Netflix membuat kemunculan sulungnya di negara ini pada 2016.

Pengumuman harga baharu itu juga adalah satu lagi kemas kini utama yang dilaksanakan Netflix terhadap pelan Asas untuk pelanggan di negara ini.

Pada November lalu, ia meningkatkan resolusi output kepada 720p HD bagi pelanggan pelan Asas, berbanding dengan 480p SD sejak perkhidmatan itu dimulakan di negara ini.

Bagi anda yang mahu pelan lebih murah dan menonton di telefon atau tablet sahaja, boleh langgan pelan Mudah Alih RM17 yang menyediakan resolusi tontonan SD 480p.

Buat pengguna yang berkongsi akaun menerusi pelan Standard atau Premium, tiada sebarang perubahan harga diumumkan. Masih kekal RM45 untuk Standard dan RM55 bagi Premium.

Selain boleh ditonton serentak lebih dari 1 peranti (2 serentak di Standard dan 4 serentak di Premium), ia juga menyokong resolusi tontonan lebih tinggi iaitu FHD 1080p di Standard dan 4K+HDR di Premium.

BACA:

Jana Wibawa itu apa? Ini penerangan mudah faham untuk rakyat biasa

Mesra betul hubungan cikgu ini dengan anak murid dia, apa rahsianya?