Nazri samakan Zahid macam Presiden Republik Congo, semua dia nak pecat

Nazri samakan Zahid macam Presiden Republik Congo, semua dia nak pecat.Seorang pemimpin senior UMNO, Datuk Seri Nazri Aziz menyifatkan tindakan pemecatan Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman sebagai pengarah pilihan raya parti tidak wajar hanya kerana berbeza pandangan berhubung pendirian parti.

Ahli Parlimen Padang Rengas itu menyamakan tindakan Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dengan pemimpin negara yang sering bergolak, Republik Congo yang memecat penentangnya hanya kerana wujud perbezaan dalam isu politik dan parti.

“Ini masalah Zahid ni, semua orang dia nak pecat… Dia ini Presiden Republik Congo ke?” katanya

Nazri

Jelas Nazri, beliau tidak menolak akan menerima nasib sama dengan Tajuddin dipecat sekiranya memegang jawatan dalam parti hanya menyatakan pandangan berbeza dengan Presiden.

“Saya ini nasib tidak ada jawatan dalam parti, kalau tidak pun kena pecat.

“Takkan berbeza pendapat pun nak pecat, semua nak pecat… Tindakan ini tidak membantu dan menguatkan parti, sebagai Presiden kena lah terima semua pandangan bukan pandangan penyokong sahaja,” kata Nazri kepada Agenda Daily.

Hari ini, Zahid mengumumkan pemecatan Tajuddin sebagai pengarah pilihan raya parti tersebut hari ini, ia selepas beberapa hari kritikannya semasa Mesyuarat Majlis Tertinggi pada Rabu minggu lepas.

Pengumuman pemecatan tersebut dibuat menerusi satu kenyataan media oleh Zahid dan kekosongan tersebut akan diganti Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan yang berkuatkuasa serta-merta.

Terdahulu, Tajuddin dilaporkan mengutuk MT UMNO apabila menggunakan istilah ‘pirah’ ketika bercakap pada mesyuarat secara maya minggu lalu.

Ucapan beliau itu tersebar menerusi satu klip audio yang tular di media sosial dan turut dikongsi bekas Setiausaha Agung Barisan Nasional, Tan Sri Annuar Musa dalam Twitternya semalam.

Tajuddin juga mengakui ketulenan klip audio tersebut.

Dalam klip audio itu Ahli Parlimen Pasir Salak berkenaan membantah langkah MT menarik balik sokongan terhadap Perdana Menteri (PM) Tan Sri Muhyiddin Yassin kerana katanya ia bukan keputusan Perhimpunan Agung UMNO (PAU) yang lalu.

Malah beliau menganggap Ahli MT telah didesak untuk bersetuju supaya UMNO menarik balik sokongan kepada Perdana Menteri.

Berita Penuh : https://www.agendadaily.com/politik/zahid-ni-presiden-republik-congo-ke-semua-dia-nak-pecat/

Jika Terlepas: Panas !!! Setelah dipecat, Tajuddin buka mulut