Nak jimat punya pasal, pasangan pengantin ini hidang McDonald’s undang reaksi netizen

Sepasang pengantin baharu di Paris mengundang perhatian netizen kerana menghidangkan hidangan McDonald’s kepada tetamu majlis perkahwinan mereka, lapor portal berita LadBible semalam.

Thomas Billaudeau, 27, dan isterinya, Ophelie, 25, membuat kejutan dengan menolak hidangan mahal yang kebiasaannya terdapat dalam majlis perkahwinan.

Dalam video yang dimuat naik di platform TikTok, pasangan pengantin itu berucap di hadapan tetamu dan mengarahkan orang ramai melihat ke belakang dewan.

Nak jimat punya pasal, pasangan pengantin ini hidang McDonald’s undang reaksi netizen

Seorang penghantar makanan kemudian masuk sambil membawa beg-beg kertas mengandungi hidangan makanan segera itu sambil disambut sorakan tetamu.

Menurut portal berita MailOnline, Thomas dan Ophelie menghidangkan 300 biji burger bersama hidangan gulung (wrap) dan nuget untuk tetamu mereka.

Hantaran itu tular dan menerima pelbagai komen dengan ada netizen mengecam mereka, namun sebilangan lagi mempertahankan perbuatan tersebut.

“Saya pulang dulu,” kata seorang netizen yang membantah hidangan tersebut.

“Akhirnya, orang boleh mengadakan majlis perkahwinan yang mereka mahukan tanpa perlu berhutang untuk menunjuk-nunjuk. Asalkan mereka bahagia,” kata netizen lain.

Sementara itu, Ophelie ketika dihubungi akhbar Le Parisien berkata, dia merupakan seorang yang cerewet dalam makanan justeru, McDonald’s adalah pilihan berpatutan untuk hidangan menarik.

BACA JUGA :‘Please, seminggu je lagi nak halal’, Tunang batalkan perkahwinan gara-gara ditolak ajakan berzina