Merajuk sering difitnah di negara sendiri, Ust Ebit Lew bantu gelandangan di Jepun

Merajuk sering difitnah di negara sendiri, Ust Ebit Lew bantu gelandangan di Jepun.

Walaupun percubaannya berterusan, pendakwah Ebit Lew masih mengembara ke seluruh dunia. Kali ini, dia mendarat di Jepun,

dan walaupun ramai di antara kita mungkin berfikir bahawa dia berada di sana untuk membantu orang ramai lagi,

Merajuk sering difitnah di negara sendiri, Ust Ebit Lew bantu gelandangan di Jepun

dia berkongsi video malam tadi (22 Mei) yang menunjukkan kerjasama yang tidak dijangka dengan Bayashi.

Sekiranya anda tidak sedar, Bayashi ialah pencipta video Jepun dan YouTuber yang mendapat kemasyhuran di TikTok di mana dia telah berkongsi berbilang resipi.

Penyuntingan videonya mungkin salah satu ciri paling unik kandungannya. Jika anda seorang pengikut setia Bayashi di media sosialnya, anda mungkin akan perasan bahawa dia telah bekerjasama dengan ramai pencipta kandungan dari seluruh dunia.

Tetapi mari kita mengakuinya. Kerjasama antara Ebit Lew dan Bayashi mungkin sesuatu yang tidak dilihat oleh sesiapa pun. Pada masa penulisan, Ebit Lew tidak berkata banyak tentang kerjasama mengejut itu, kecuali penerangan ringkas tentang klip pendek itu.

“Menyediakan nasi goreng dan mengedarkan makanan di Jepun dengan Bayashi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Adakah Ebit Lew membantu mereka yang memerlukan di Jepun? Menurut kekili Instagram terbarunya, Ebit dan Bayashi dilihat memberi makanan kepada gelandangan di jalanan Jepun.

Tangkapan skrin 2023 05 23 095430

Bercakap tentang memberi bantuan dan memberi pencerahan kepada kehidupan orang lain, ia bukanlah perkara baharu bagi Ebit kerana sudah bertahun-tahun dia melakukannya tetapi kali ini, netizen Malaysia terkejut melihat Ebit Lew berdiri berdampingan dengan Bayashi dan memasak bersama.

“Kerjasama yang kami tidak minta tetapi kami memerlukannya”

Dalam posting Instagram Ebit, ramai netizen meluahkan rasa terkejut dan teruja melihat 2 orang public figure itu bekerjasama.

“Sukar untuk dipercayai tetapi ia berlaku di depan mata saya.”

Tangkapan skrin 2023 05 23 095508“Khairul Aming bekerjasama dengan Gordon Ramsay, Sofyank dengan Zach King, dan kini, kami mempunyai Ebit Lew dan Bayashi. Selamat maju jaya, Malaysia!”

“Ini sangat tidak dijangka.”

Anda boleh menonton klip di bawah.

Seseorang mungkin tidak akan terkejut melihat Ebit Lew membantu orang lain tetapi melihat dia bekerjasama dengan pencipta kandungan lain di luar negara sememangnya sesuatu yang mengejutkan. Ia hampir seperti kelainan dalam filem yang anda tidak nampak akan datang.