“Mak mertua haramkan aku hamil benih anaknya! Dia buat aku macam bibik, semua kerja rumah dia paksa aku buat, ini yang terjadi bila laki aku tahu”

Aku nak story pasal hidup abang sulung aku.Tak sangka kisah Cinderella moden berlaku dalam keluarga aku.Abang Long aku dah kahwin .

Keluarga aku Alhamdulillah boleh dikatakan hidup senang ,dan kami ni keturunan syed sharifah.

Dan atas alasan keturunan lah mak aku tak boleh terima akak ipar iaitu isteri abg long.

“Mak mertua haramkan aku hamil benih anaknya! Dia buat aku macam bibik, semua kerja rumah dia paksa aku buat, ini yang terjadi bila laki aku tahu”

Mak aku menentang keras2 masa abg long suarakan hasrat nak menikah dgn akak ipar.mak aku kata nak menikah boleh tp cari yg sama taraf ,nanti malu kalau sedara mara tahu kalau menikah dgn org biasa2 je.

Masa tu abg long tetap pujuk mak untuk setuju dgn pilihan dia,tp mak aku memang tak izinkan lah.Last2 dorang putus tp lps putus tu dekat 4 thn jugak lh abg long tak kahwin ,tak de kekasih even mak aku kenalkan dgn anak kawan dia.

Baca Artikel Penuh