“Mak Dia Suruh Cerai” Suami Umur 16 Tahun Baru Lepas Khatan, Isteri Dedah Perkahwinan Dah Goyah

Tular sebelum ini mengenai kisah perkahwinan budak lelaki berumur 16 tahun yang menikahi seorang wanita berusia 41 tahun di Indonesia.

Difahamkan, budak lelaki itu merupakan anak kepada sahabat wanita yang bergelar isteri itu dan baru sahaja selesai berkhatan dua minggu sebelum majlis nikah.

Kisah Wanita 41 Tahun Kahwin Dengan Budak Bawah Umur, Anak Kawan Baik – “Baru 2 Minggu Khatan Terus Kahwin”

“Mak Dia Suruh Cerai" Suami Umur 16 Tahun Baru Lepas Khatan, Isteri Dedah Perkahwinan Dah Goyah

Terbaru, ibu kepada Kevin yakni si suami wanita terbabit menggesa agar Mariana (isteri) untuk bercerai dengan anaknya.

Ini kerana ibu Kevin yang bernama Lisa itu,keluarganya telah menerima cacian melampau dan mungkin akan dikenakan tindakan undang-undang.

Daripada dihukum, lebih baik ceraikan anak saya sahaja. Daripada pening-pening disalahkan sebab kita pula dituduh paksa anak bernikah.

Kalau dipanjangkan cerita ini, satu-satunya jalan, bercerai. Saya ada hak juga. Itu anak saya. Saya lahirkan dia.

Kata Lisa, mereka bukan berniat untuk merebut harta Mariana dan tidak menyangka masalah besar akan timbul setelah perkahwinan itu berlangsung.

Daripada saya digelar mata duitan, kalau tahu macam ini, saya bersumpah demi Tuhan saya tidak akan merestui anak saya berkahwin daripada dipanggil terlalu gilakan harta.

Bercerai saja, terlalu banyak masalah.

Keadaan menjadi parah apabila kerajaan negara Indonesia melarang Kevin dan Mariana untuk tidak tidur sekatil meskipun sudah sah berkahwin.

“Fakta ini menunjukkan mangsa persetubuhan dengan kanak-kanak bukan sahaja wanita, malah lelaki yang terlibat dalam perkahwinan awal” ujar Hoesnan KPAI Kalimantan Barat.

BACA: Penerbit kata bahagian alat sulit pelakon Marvel disunting, nak elak penonton hilang fokus