“Mak aku selalu jadi mangsa hinaan mak mertua, sebabkan dia hina mak aku, aku nekad balas dendam, aku kikis semua duit dia”

Salam semua, korang bila baca tajuk pon dah boleh agak betapa clichenya cerita ni. Apa yang aku nak kongsi adalah bukan tentang aku

Dan mak mentua sebab korang dah boleh agak, tapi lebih kepada macam mana aku hadap bila mendapat mertua yang ‘menjadi – jadi’.

Jadi, mertua aku sangat la cerewet dan boleh dik4takan queen control, aku cakap ‘boleh kata’ sebabnya dia tak dapat control over bapa mertua

"Mak aku selalu jadi mangsa hinaan mak mertua, sebabkan dia hina mak aku, aku nekad balas dendam, aku kikis semua duit dia"

dan bapa mertua pon jenis tak layan apa pon mertua aku cakap. Dia ada je hal sendiri, balik rumah lewat malam.

Oh, untuk pengetahuan korang, aku tinggal dengan mertua, masuk tahun ni dah hampir nak 5 tahun. Mak mertua aku ni jenis suka bebel, suka mengarah dan suka keluarkan ayat “oh ye, takpala mak awak ajar macam ni ye. Yela mak awak kan tak masuk universiti.”

Baca Artikel Penuh