Lelaki dakwa adegan ‘softporn’ dah lama wujud dalam filem P Ramlee

Lelaki dakwa adegan ‘softporn’ dah lama wujud dalam filem P Ramlee. Gara-gara trailer filem Pulau yang dikritik kerana dikatakan mempunyai unsur ‘soft porn’, topik itu hangat dibualkan warganet di media sosial.

Rata-ratanya berpendapat pengkarya filem perlu menitik beratkan hal tersebut dan memikirkan tentang kesan buruk adegan panas dalam sesebuah filem.

Sudah semestinya ia tidak sesuai ditonton oleh kanak-kanak dan remaja selain turut memberikan kesan buruk dalam masalah sosial di kalangan masyarakat.

Menteri Komunikasi Setuju Filem ‘Pulau’ Tak Sesuai Ditayangkan – “GSC Tarik Semula Trailer”

Lelaki dakwa adegan 'softporn' dah lama wujud dalam filem P Ramlee

Bagaimanapun, tindakan individu di sebalik satu page di Facebook ini dikecam ramai warganet selepas dia memuat naik hantaran tentang filem lama daripada Seniman Agung Tan Sri P Ramlee.

Menerusi hantaran itu, The Wayangster menunjukkan beberapa tangkap layar adegan panas daripada filem bertajuk Gelora yang ditayangkan pada tahun 1970.

Paparan adegan panas dalam filem sebenarnya dah lama wujud bukan hanya baru-baru ni sahaja. Justeru itu apakah kita nak mengatakan bahawa yang P. Ramlee adalah seorang yang tidak bermoral kerana menghasilkan filem sebegini?”

Hantaran tersebut bagaimanapun mengundang kritikan ramai warganet yang memberikan respon dan pendapat masing-masing di ruangan komen.

Rata-ratanya bersetuju bahawa filem tersebut ada unsur tidak elok namun kata mereka seharusnya ia dijadikan pengajaran dan dicontohi supaya tidak berulang.

Bukan itu sahaja, ramai yang turut kecam individu tersebut kerana memuat naik tentang orang yang sudah meninggal dunia serta pelakon wanita yang kini telah berhijrah (memakai tudung).

BACA: Gadis lalui detik cemas kena tahan 4 lelaki india dalam kereta, rupanya dia nak buat benda ni

Gaji tertunggak dah lama, pemain liga Malaysia terpaksa jual rumah dan kereta