“Lebih 30 tahun akulah tukang masak, semua main order je, uniform aku tiap pagi raya, t-shirt dengan seluar track je”

Assalam.. Aku Minah. Umur 40an. Aku ni ada 3 orang adik beradik. Semua perempuan. Aku anak yang tengah.

Kakak aku, duduk dengan mak aku. Abah aku dah lama meninggaI. Kakak aku yang ni pemalas nak m4ti.

Sampai makan minum anak – anak dia, kain baju, mak aku yang uruskan dari dorang lahir sampai dah umur belasan tahun

"Lebih 30 tahun akulah tukang masak, semua main order je, uniform aku tiap pagi raya, t-shirt dengan seluar track je"

Dia hanya masak apa dia nak makan, basuh baju dia je. Segala barang dapur bukan dia sorang je beli, mak aku pun ada beli. Tapi dia la beli lebih sebab anak – anak dia kuat makan.

Pemalas tahap, ikan pun tak pernah dia nyiang. P0tong ayam?? Macam tak pernah aku tengok padahal umur dah nak masuk 50. Kakak aku ni bini no 2 kepada sorang jantan yang sangat tak guna dan tak bertanggungjawab.

Baca Artikel Penuh