Kerajaan negeri ‘prihatin’, tahukah anda? Ada 1 negeri dalam Malaysia salur air kopi tiap hari kepada rakyat

Kerajaan negeri ‘prihatin’, tahukah anda? Ada 1 negeri dalam Malaysia salur air kopi tiap hari kepada rakyat.

Sebuah video berdurasi 10 saat yang dipaparkan di Facebook seorang pengguna menunjukkan aliran air paip berwarna coklat gelap.

Video tersebut yang diambil di sebuah Jajahan di Kelantan itu didakwa mempunyai masalah air paip yang berkarat sejak beberapa hari yang lalu.

Kerajaan negeri 'prihatin', tahukah anda? Ada 1 negeri dalam Malaysia salur air kopi tiap hari kepada rakyat

Pengguna Facebook yang namanya dirahsiakan itu merupakan seorang pengusaha pusat cucian kereta dan dikatakan terpaksa menutup perniagaannya selama dua hari.

“Sebelum ini ‘teh o’ sekarang dah jadi ‘kopi o’, kalau berkarat sikit-sikit tu boleh lagi nak buat basuh kereta. Tapi kalau dah tahap macam ni baik tutup dulu kedai,” ujar pengguna tersebut.

Jelas pemilik akaun Facebook itu lagi, kejadian ini bukan baharu berlaku, malah beberapa kali telah dialami sepanjang tahun ini.

“Bukan nak berpolitik, jauh sekali nak kata kepada sesiapa, tapi kalau keadaan seperti ini terus berlaku macamana nasib peniaga.

“Kalau kedai makan ni memang terpaksa tutup, tak akan kita nak bagi orang makan dan minum air macam ni,” jelasnya lagi.

@utusantvofficial 📽️ dikongsi Noriah Ibrahim semalam (21/3/23) 📍Bandar Baru Pasir Mas. #beritaditiktok #trendingnewsmalaysia #fyp #airkarat #aksb ♬ original sound – UtusanTV

BACa:

Pernah 2 kali putus tunang! Akhirnya Nasha Aziz dedah berita gembira di usia 51 tahun, Tahniah!

“Suami dah tak boleh bercakap, tak boleh bergerak, tuhan tunjuk apa yang dia sorok, mengucap panjang aku”