“Kenapa ramai tak suka Auntie Watie”, anak Shuib akhirnya bersuara

“Kenapa ramai tak suka Auntie Watie”, anak Shuib akhirnya bersuara. Pelawak dan penyampai radio, Shuib Sepahtu mendedahkan yang anak-anaknya pernah mempersoalkan mengapa segelintir individu tidak menyukai Watie Hanifiah, wanita yang didakwa kini rapat dengannya.

Shuib berkata, anak-anaknya sudah lama mengenali Watie dan mereka juga sudah selesa bersama.
“Kenapa orang tak suka dekat Aunty (Watie)? Apa salah dia? Anak saya cakap begitu.

“Jujurnya, anak-anak saya sudah lama mengenali Watie. Mereka pun mengunci mulut mengenai Watie. Tapi, apabila orang ramai dah tahu, mereka pula mengusik saya… dah kantoi,” katanya kepada Gempak.

Shuib berkata demikian ketika ditemui pada sidang media The Masked Singer Malaysia 3 (TMSMY3) yang berlangsung di ibu kota, Selasa.

Shuib menambah, soal perkahwinan merupakan satu hal yang sedih dan jika benar dia ingin berkenalan rapat dengan seseorang, sudah pasti dia akan meminta pandangan daripada ibunya.

"Kenapa ramai tak suka Auntie Watie", anak Shuib akhirnya bersuara

“Kalau saya nak berkawan dengan seseorang, saya akan minta pandangan ibu. Sangat penting untuk ibu juga selesa dan merestui sesuatu hubungan.

“Paling takut kalau membelakangi keluarga sebab apa-apa pun kami akan berbincang bersama,” katanya.
Terdahulu, nama Shuib kembali diperkatakan apabila kelibat Watie muncul dalam gambar di sebuah restoran ketika dia sedang makan malam bersama anak-anaknya.

Ditanya benarkah bakal melangsungkan perkahwinan Mac depan, Shuib dengan tenang menafikan dakwaan tersebut.

“Kita kena berserah pada Allah, termasuk juga soal jodoh. Cuma kadang-kadang bila perkara itu tak betul saya kena cakap (perkara sebenar).

“Kalau ada perkara baik untuk masa akan datang saya mesti kongsikan. Saya tak suka bila orang cakap nak sorokkan perkara sebenar. Saya nak sorokkan apa?

“Bagaimanapun, sudah tentu saya nak yang terbaik untuk hidup saya. Saya sentiasa berdoa semoga Allah tunjukkan jalan dan hadirkan orang yang baik dalam hidup saya,” katanya menutup perbualan.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

BACA:

Kecoh satu taman tengok kepala khinzir atas bumbung masjid

Anda boleh kena sihir kalau kutip duit di 3 tempat ini

Rumah Mesra Rakyat kini dibuka untuk permohonan